Tarta cu branza si sunca

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 18 Aug 2011 | 7493 vizualizari

 

De cand am vazut tarta cu branza la Ruxy am ramas cu gandul la ea, asa ca am facut si eu dar putin diferit. A iesit o tarta cu branza si sunca super buna!

 

INGREDIENTE

  • Pt .blat:
  • 250g faina
  • 125 g unt
  • 1 ou
  • 2 linguri apa rece
  • 1 lgt rasa sare
  • Pt umplutura:
  • 250g branza burduf
  • 150g branza de vaca framantata
  • 200 g smantana
  • 3 oua
  • 150g sunca
  • sare, piper
  • 1 ardei capia
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu branza si sunca:

Preparare tarta cu branza si sunca

Se cerne faina intr-un vas impreuna cu sarea. Untul se taie cubulete si se framanta cu degetele pana devine un aluat nisipos. Se adauga oul batut usor si apa si se framanta obtinand un aluat elastic, omogen. Se da la rece pentru o jumatate de ora.

Cele doua feluri de branza (cea de vaca am primit-o de la o matusa - foarte buna branza) se amesteca cu smantana, se condimenteaza cu sare si piper dupa preferinte, se adauga galbenusurile, sunca taiata cubulete iar la sfarsit se amesteca usor cu albusurile batute spuma.

Aluatul se intinde intr-o foaie, se imbraca forma de tarta cu tot cu pereti, se inteapa cu furculita blatul si se toarna compozitia de branza. Deasupra se aranjeaza felii de ardei. Se da la cuptor la foc potrivit pentru 40 minute.

Tarta cu branza si sunca se serveste atat calda cat si rece. Este delicioasa!

Mersi Ruxy pentru idee.

 

RETETA IN IMAGINI

Tarta cu branza si sunca-0
Tarta cu branza si sunca-1
Tarta cu branza si sunca-2
Tarta cu branza si sunca-3
Tarta cu branza si sunca-4
Tarta cu branza si sunca-5
Tarta cu branza si sunca-6
Tarta cu branza si sunca-7

COMENTARII (21)

mirela0911

mirela0911 1

21.08.2011, 10:47

Mersi Mona

Rocsi

Rocsi 1

21.08.2011, 17:19

ti-a iesit minunata tarta

babi5

babi5 1

01.10.2013, 08:05

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!