Tarta cu carne tocata si legume mexicane

de Andra_Constantinescu in Mancaruri cu carne, 23 Aug 2018 | 2650 vizualizari

 

Tare buna a fost aceasta tarta! La trandafirasi m-a ajutat mama :)

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 150 g unt
  • 1 lingurita rasa cu sare
  • 1 ou
  • 250 g faina
  • Umplutura:
  • 250 g carne tocata vita-porc
  • 100 ml ulei
  • sare, piper
  • 1 ceapa
  • 200 g amestec mexican
  • 150 g fasole rosie din conserva
  • 50 g porumb dulce din conserva
  • putin cimbru uscat
  • 2 linguri suc de rosii
  • 2 oua
  • 1 lingura boia de ardei dulce
  • 9 felii de sunca Padurea Neagra (100 g)
  • Dimensiune tava: 36 x 13 cm
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu carne tocata si legume mexicane:

Untul, sarea, oul si faina (care se pune treptat) se pun intr-un castron si se amesteca cu mana pana cand se obtine un aluat nelipicios. Se da la rece pentru cel putin 30 de minute.

Intre timp, se pregateste umplutura: intr-un wok se pun uleiul, carnea tocata, putina sare si putin piper. Se caleste carnea, apoi se adauga ceapa (curatata de foi, spalata si tocata). Dupa ce s-a inmuiat si aceasta, se adauga amestecul mexican, fasolea rosie, porumbul si cimbrul si se mai tin la foc 1-2 minute. Se potrivesc de sare. Se pun apoi intr-o sita si se lasa sa se racoreasca. Dupa aceea, se transfera intr-un castron si se amesteca cu sucul de rosii, ouale si boiaua de ardei dulce.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se intinde aluatul cu ajutorul unui sucitor si se pune intr-o forma de tarta unsa cu unt, inlaturandu-se excesul. Se inteapa din loc in loc cu o furculita si se adauga umplutura. Se pun 4 felii de sunca pe deasupra, iar din restul feliilor de sunca se formeaza trandafirasi.

Se decoreaza tarta cu aluatul ramas si cu trandafirasii din sunca.

Se introduce tava la cuptor pana cand aluatul este rumen.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu carne tocata si legume mexicane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Orez cu legume si pui la cuptor