Tarta cu ceapa si carnat afumat

de Lavinia in Aperitive / Garnituri, 17 Feb 2014 | 4210 vizualizari

 

M-am inspirat de la Timea si Ancuta !O bunatate de tarta atat calda cat si rece.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • aprox. 250 g faina
  • 150 ml apa calduta
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita zahar
  • 3 linguri de ulei
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • Umplutura:
  • 4 cepe potrivite(aprox. 350 g )
  • 50 g unt
  • 1 lingura faina
  • 150 g smantana grasa
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • 1 carnat de casa afumat
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ceapa si carnat afumat:

Intr-un vas am amestecat faina cu sarea si cimbrul.

Am dizolvat drojdia in 3 linguri de apa calduta si zaharul.

Am adaugat peste faina ,drojdia,uleiul si apa calduta.

Am framantat bine pana am obinut un aluat ferm si nelipicios.

Am lasat aluatul la dospit la loc caldut ferit de curent aprox 1 ora sau pana isi dubleaza volmul.

Pentru umplutura am tocat ceapa si am pus-o la calit impreuna cu untul pana s-a inmuiat si a devenit sticloasa.

Am luat de pe foc ,am adaugat faina apoi am lasat-o sa se racoreasca usor.

Peste ceapa am adaugat smantana ,ouale batute ,sare si piper dupa gust si am omogenizat bine compozitia.

Am intins aluatul intr-un cerc mai mare decat tava (26 cm diametru) si am pus aluatul in tava ridicand putin aluatul si pe margine.

Am turnat umplutura si am nivelat bine.

Carnatul l-am taiat felii subtiri si l-am pus din loc in loc peste umplutura.

Am presarat putin cimbru uscat si am dat tarta la cuptorul preincalzit pentru 45-50 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ceapa si carnat afumat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu brinza si spanac