Tarta cu ciocolata si zmeura

de papabundetot in Prajituri, 30 Mar 2014 | 1538 vizualizari

 

Pentru ca in acest weekend am lucrat la un proiect despre care veti afla si voi in scurta vreme,nu am mai avut atat de mult timp la dispozitie sa stau in bucatarie si atunci am ales sa fac un desert rapid si savuros dar care sa nu imi ia foarte mult timp.,si anume o tarta cu ciocolata si zmeura :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit pentru blat:
  • 300 gr faina
  • 1 ou
  • 100 gr unt
  • 6 linguri apa
  • 80 gr zahar pudra
  • esenta menta
  • Pentru crema:
  • 400 ml frisca lichida
  • 100 ml lapte
  • 340 gr ciocolata neagra
  • 1 lingura cu varf de cacao
  • 200 gr zmeura congelata
  • 2 linguri zahar
  • 4 foi gelatina
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ciocolata si zmeura:

Aluatul: Am topit putin untul pe aragaz intr-o craticioara,avand grija sa nu il ard,apoi l-am pus intr-un castron,am adaugat apoi oul batut inainte separat,faina,apa,zaharul si esenta si am framantat putin aluatul format,apoi l-am dat la frigider intr-o folie alimentara pentru 30 min.Dupa acest timp,am scos aluatul,am pregatit forma de tarta in care am pus putin unt si l-am intins ca sa nu se lipeasca aluatul.Pe blatul de lucru am intins aluatul de tarta cu sucitorul pana cand a ajuns la dimensiunile formei mele,l-am asezat apoi in forma si l-am dat la cuptor la foc mediu pana cand s-a rumenit frumos pe margini.

Crema: Intr-o craticioara am pus frisca lichida,laptele,ciocolata taiata bucati mici,esenta si cacao si am pus craticioara la foc mic,unde am lasat-o amestecand mereu pana cand s-a topit ciocolata si compozitia s-a omogenizat frumos.Intr-o alta craticioara am pus la foc zmeura si zaharul,le-am lasat la foc mic pana cand s-a legat ca o dulceata,apoi am pus o strecuratoare deasupra cratitei cu ciocolata si am trecut zmeura facuta dulceata prin ea,amestecand astfel ciocolata cu zmeura.La sfarsit am adaugat si gelatina inmuiata in prealabil in apa rece pentru 5 minute.Am amestecat totul pentru a topi gelatina,am lasat putin crema sa se mai raceasca si apoi am adaugat-o peste aluatul de tarta deja copt si racit si am dat tarta la frigider pana a doua zi.

Pofta mare!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tarta cu ciocolata si zmeura 307525
retete culinare - Tarta cu ciocolata si zmeura 307526
retete culinare - Tarta cu ciocolata si zmeura 307527
retete culinare - Tarta cu ciocolata si zmeura 307528
retete culinare - Tarta cu ciocolata si zmeura 307529
retete culinare - Tarta cu ciocolata si zmeura 307530
retete culinare - Tarta cu ciocolata si zmeura 307531
retete culinare - Tarta cu ciocolata si zmeura 307532
retete culinare - Tarta cu ciocolata si zmeura 307533

COMENTARII (22)

laura_n 1

31.03.2014, 17:32

delicioasa!

tanyapatap 1

01.04.2014, 20:23

MOKUSKA 1

30.04.2014, 17:28

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D