Tarta cu cirese

de Julie in Prajituri, 21 Iun 2010 | 4269 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 150 g unt
  • 2 oua
  • 3 linguri cu zahar
  • o lingura cu coaja rasa de lamaie
  • esenta de vanilie
  • 50 ml apa
  • un praf de copt
  • 400 g faina
  • Pentru umplutura:
  • 1 kg cirese
  • 3 linguri zahar
  • 4 linguri pesmet
  • 2 linguri gris
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu cirese:

Batem bine untul cu zaharul,apoi adaugam ouale,esenta, coaja de lamaie, apa si praful de copt amestecat cu faina. Framantam bine.Aluatul obtinut il punem in folie alimentara si il tinem la frigider pana ne ocupam noi de umplutura.

Spalam ciresele,le rupem coditele si le scoatem samburii. Le amestecam apoi cu zaharul si  cu grisul.

Scoatem aluatul de la frigider si dam deoparte un sfert din el, pentru decor. Din restul aluatului intindem o foaie rotunda pe care o punem intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu putin pesmet. Intindem aluatul si pe peretii formei. Il intepam din loc in loc cu o furculita apoi il presaram cu doua linguri cu pesmet.

Peste aluat punem ciresele si presaram peste ele celelalte doua linguri cu pesmet.

Din aluatul oprit intindem o foaie din care vom taia fasii lungi cu care vom forma un gretar deasupra tartei.

Ungem aluatul deasupra cu galbenus de ou si presaram putin mac. (am eu ce am cu macul..  :))

Incingem bine inainte cuptorul si coacem tarta 25-30 minute.

Putem servi tarta pudrata cu zahar farin , stropita cu sirop de cirese sau cu o cupa de inghetata alaturi.

 

RETETA IN IMAGINI

Tarta cu cirese-0
Tarta cu cirese-1
Tarta cu cirese-2
Tarta cu cirese-3
Tarta cu cirese-4
Tarta cu cirese-5
Tarta cu cirese-6

COMENTARII (24)

nadina73

nadina73 1

24.06.2010, 18:02

trebuie sa pap repede ca vad ca ai multe retete,de cand am lipsit eu............nota maxima

Julie

Julie 1

25.06.2010, 08:12

Nadina ,ai fost haihui? multumesc de nota maxima

aziz

aziz 1

08.07.2011, 13:59

super faina

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!