Tarta cu ciuperci si branza

de Rux in Aperitive / Garnituri, 30 Noi 2010 | 2632 vizualizari

 

Branza aromeaza tarta apetisanta cu ciuperci si smantana dulce....delicioasa....

 

INGREDIENTE

  • Aluat tarta: Se obtin 300 gr aluat tarta...  
  • 175 gr faina
  • un varf cutit sare
  • 85 gr unt
  • 1 ou batut
  • 2 linguri apa rece  
  • compozitie tarta:
  • 2 linguri ulei masline
  • 1 lingura ulei palmier
  • 1 ceapa
  • 500 gr ciuperci
  • 3 oua
  • 200 ml smantana
  • 125 gr branza( Gruyere sau Feta)
  • un sfert lingurita sare
  • piper
  • nucsoara( daca o iubiti)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ciuperci si branza:

Aluatul:

Se pune faina intr-un vas, sarea si untul si se amesteca pana se obtine un aluat faramicios( firmituri).

Se face o gropita in mijloc si se pune oul si apa. Se amesteca usor si e foarte probabil sa mai fie nevoie de putina faina sa se lege un aluat bun si usor manevrabil.

Se pune aluatul pe o suprafata infainata s se mai framanta un minut.

Se intinde o foaie rotunsa sugicienta pentru a captusi o tava de 25 cm, se pune aluatul in forma apasand bine marginile ondulate si se taie surplusul.

Se pune tava la frigider 20 de min.

Intre timp, se preincalzeste cuptorul la 220 grade.

Intr-o tigaie se toarna uleiul, se pune ceapa feliata la rumenit , apoi ciupercile si se amesteca cinci minute cu grija sa nu se arda. Se lasa la racorit.

Se scoate tava de la rece cu tarta si se coace 15 min.

Dupa 15 min se reduce focul la 180 grade, se pune un strat de branza in tava peste aluat, se acopera cu compozitia de ciupercute, apoi din nou restl de branza si apoi amestecul de ou si smantana sare si putin piper.

Se coace 20-30 de min...pana tarta se incheaga bine.

E superba!

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tarta cu ciuperci si branza 67393
retete culinare - Tarta cu ciuperci si branza 67395

COMENTARII (11)

madi_marin 1

01.12.2010, 09:47

wooow.....cat de bine arataaaa.....

MotanLaOale 1

02.12.2010, 09:23

buna bunutza

Ligia Bxl 1

07.12.2010, 12:43

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D