Tarta cu ciuperci si carne de pui

de ela in Aperitive / Garnituri, 23 Aug 2010 | 6875 vizualizari

 

este foarte buna atat calda cat si rece

 

INGREDIENTE

  • 600gr aluat foietaj
  • 1borcan ciuperci
  • 1piept de pui mai mic
  • 2oua+1ou pt uns
  • 100gr cascaval
  • 100gr parmezan
  • 200gr smantana
  • sare,piper,vegeta
  • 3linguri unt sau margarina
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ciuperci si carne de pui:

Aluatul de foietaj se scoate din congelator si se lasa sa se dezghete la temperatura camerei.

Intr-o tigaie se pune untul si se topeste.Ciupercile se taie marunt,la fel si carnea se taie cubulete foarte mici si se toarna peste untul topit.Se lasa pe foc,amestecand din cand in cand,pana cand compozitia nu mai are zeama,apoi se lasa la racit.

Intre timp se bat ouale cu sare,piper si putina vegeta,dupa gust,se amesteca cu cascavalul,parmezanul si smantana.Compozitia se rastoarna peste cea de carne cu ciuperci si se omogenizeaza bine.

Se tapeteaza o forma de tarta cu aluat de foietaj dezghetat(restul de foietaj se pastreaza) si se toarna peste al compozitia pregatita,niveland bine suprafata.Restul de foietaj ramas se taie fasii si se pune peste tarta.

Se bate un ou cu un praf de sare si se unge tarta pe deasupra.

Se da la cuptor 40 minute,pana se rumeneste frumos.

Se scoate si se lasa la racit cateva minute,apoi se poate taia

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tarta cu ciuperci si carne de pui 47510
retete culinare - Tarta cu ciuperci si carne de pui 47511
retete culinare - Tarta cu ciuperci si carne de pui 47512
retete culinare - Tarta cu ciuperci si carne de pui 47514
retete culinare - Tarta cu ciuperci si carne de pui 47515
retete culinare - Tarta cu ciuperci si carne de pui 47516
retete culinare - Tarta cu ciuperci si carne de pui 47517
retete culinare - Tarta cu ciuperci si carne de pui 47518

COMENTARII (48)

ela 1

24.08.2010, 23:09

BuniMaria,cam rar pe la noi....

vero_closca 1

26.08.2010, 13:18

onuta 1

29.08.2010, 23:23

vin si eu la masa.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55