Tarta cu crema de branza si ciocolata

de alilianaa in Prajituri, 29 Aug 2014 | 953 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 80 g unt
  • 200 g faina
  • un praf de sare
  • 4 linguri zahar pudra
  • un plic zahar vanilat
  • 2 linguri apa minerala
  • o jumatate plic praf de copt
  • Crema:
  • 500 g branza dulce,
  • 100 g frisca batuta,
  • 4 linguri zahar tos,
  • un plic zahar vanilat,
  • un plic gelatina,
  • 3 linguri apa,
  • 150 g ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu crema de branza si ciocolata:

Aluatul:  Intr-un bol punem untul, faina, zaharul si praful de copt si framatam ,, in uscat" pana ce toate sunt incorporate. Va rezulta un aluat sfaramicios,  punem si apa si amestecam. Lasam aluatul la rece cel putin juma de ora. Cand aluatul este gata se intinde intr-o forma de tarta, se inteapa ici-colo cu furculita si se coace la foc potrivit cca 15-20 minute. 

Cand este gata, se scoate la rece. 

Crema de branza: branza dulce este pusa intr-un bol, mixam cu zaharul, adaugam frisca care a fost batuta inainte, omogenizam, adaugam zaharul vanilat.  Impartim branza in doua. Intr-una punem cicolata rasa si topita si in alta nu.  Pastram ciocolata si pentru decor. In compozitia de branza formata, adaugam gelatina care a fost hidratata si topita. Punem compozitia de branza cu ciocolara peste aluat, netezim si adaugam si pe cea fara ciocolata. Netezim. Cu ciocolata topita, pastrata  decoram tarta dupa inspiratie. 

Dam prajitura la rece cca 3-4 ore. 

 

RETETA IN IMAGINI

Tarta cu crema de branza si ciocolata-0
Tarta cu crema de branza si ciocolata-1
Tarta cu crema de branza si ciocolata-2
Tarta cu crema de branza si ciocolata-3
Tarta cu crema de branza si ciocolata-4

COMENTARII (16)

alilianaa

alilianaa 1

30.08.2014, 11:35

Rocsi, Mamaieelena, Claudia, bine ai venit, Cris

MotanLaOale

MotanLaOale 1

31.08.2014, 17:42

buna buna

noiinbucatarie

noiinbucatarie 1

12.04.2016, 22:45

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!