Tarta cu crema de mure, mascarpone si glazura de ciocolata

de alilianaa in Dulciuri, 26 Ian 2017 | 2337 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Baza:
  • 120 g unt
  • 220 g faina
  • 1 ou
  • 2 linguri apa
  • coaja de portocala
  • 3 linguri zahar brun
  • un praf de sare
  • praf de copt un plic
  • Crema:
  • 400 g mure
  • o lingurita unt
  • 7 linguri zahar brun ( pus in doua etape)
  • un plic zahar cu scortisoara
  • 1 cutie mascarpone
  • 4 -5 linguri de apa cu lamaie
  • Glazura:
  • o tableta ciocolata 50% cacao
  • 2-3 linguri lapte
  • Ornamente:
  • buline colorate de zahar
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu crema de mure, mascarpone si glazura de ciocolata:

 Baza/aluatul: faina, zaharul, un praf de sare, se faramiteaza cu mana ( sau blender), pana ce untul este cuprins de faina. Se adauga praf de copt, ou, apa si se omogenizeaza. Se adauga coaja rasa de portocala. Aluatul se da la rece pentru 30 minute. Se intinde aluatul intr-o tava de tarta unsa cu unt. Peste aluat, se pune o hartie de copt si ca greutate orez. Se pune la copt pentru 25 minute. Cand s-a copt, se ridica foaia de copt cu orezul si se mai lasa in curptorul cald cca. 5-7 minute. 

Crema. Murele se pun in cratita cu 4 linguri zahar brun, o lingurita unt, apa cu lamaie si se lasa la fiert, amestecand din cand in cand. Cand murele s-au fiert bine, compozitia se trece prin blender, prin strecuratoare rezultand un sos in cantitate de cca 250-300 g. Se lasa la racit. Acest sos se amesteca cu o lingura jumatate de amidon, 3 linguri zahar brun, un plic zahar cu scortisoara si se pune pe foc pana ce rezulta o crema. Se lasa la racit si aceasta crema se amesteca cu mascarpone. 

Glazura: o tableta de ciocolata se rupe bucati si se pune cu 4 linguri lapte, pe foc. Se lasa la topit. Se ia de pe foc si se mai amesteca pana ce compozitia se raceste si este buna de intins.

Asamblare: peste aluatul de tarta copt, se pune crema de mure cu mascarpone si deasupra acesteia, se pune ciocolata. Se orneaza cu buline colorate de zahar. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu crema de mure, mascarpone si glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata, alune si visine