Tarta cu crema de vanilie si capsuni

de Brindusa in Prajituri, 11 Iun 2013 | 6527 vizualizari

 

O tarta de sezon, cu crema clasica de vanilie si multe capsuni parfumate

 

INGREDIENTE

  • pentru coja de tarta
  • 150 g unt rece, taiat cubulete
  • 300 g faina
  • 2-3 linguri de apa rece
  • pentru crema
  • 500 ml lapte
  • 125 g zahar
  • 5 galbenusuri
  • 30 g amidon de porumb
  • 30 g unt
  • 1 pastaie de vanilie
  • 250 g capsuni
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu crema de vanilie si capsuni:

Coaja de tarta: Amesteca untul cu faina, apoi adauga apa si amesteca putin pana ce se incorporeaza si se formeaza coca. Acopera coca cu folie de plastic si pune-o in frigider pentru o ora.

Taie pastaia de vanilie pe lung. Razuieste semintele. Pastreaza si  pastaia.

Crema: dizolva jumatate din zahar impreuna cu pastaia de vanilie in lapte, pe foc.  Pune galbenusurile intr-un castron metalic sau din portelan si amesteca-le cu un tel. Adauga restul de zahar si amidonul. Bate cu telul, pana cand amestecul e omogenizat bine. Toarna laptele fierbinte, in fir subtire, amestecand incontinuu cu telul pentru ca sa nu se branzeasca crema.

Pune crema inapoi in cratita si pune-o pe foc mic, amestecand constant. Cand crema a fiert cam un minut si s-a intarit, se ia de pe foc si se adauga untul si semintele de vanilie. Se omogenizeaza bine. Crema se lasa la racit si, ca sa nu prinda pojghita, se acopera chiar deasupra ei cu folie de plastic.

Incalzeste cuptorul la 180 C. Pentru coaja de tarta, scoate coca din frigider si intinde-o la dimensiunea tavii. Intinde coca in tava, si coace 10 minute la 180 C in orb (acoper-o cu hartie de copt, toarna deasupra boabe de fasole si pune-o la copt). Scoate hartia de copt si fasolea si coace inca 15 minute, pana se aureste putin. Raceste coaja de tarta.

Toarna crema de vanilie in coaja de tarta si orneaza cu felii de zmeura. 

Lasa tarta la racit cateva ore inainte de a o taia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu crema de vanilie si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu capsuni si banane