Tarta cu crema si amaretti

de Geanina87 in Dulciuri, 13 Apr 2013 | 2355 vizualizari

 

Sursa e un site italian Chechef.it . Mie mi-a iesit o tarta destul de mare si mi-a mai ramas aluat,asa ca am facut una mai mica umpluta cu crema si mere.

 

INGREDIENTE

Aluat :

  • 400 g faina
  • 3 oua
  • 150 g unt topit
  • 150 g zahar
  • coaja de lamaie
  • un praf de sare
  • 8 g praf de copt

Umplutura:

  • 200 g amaretti (pricomigdale)
  • 1 pahar de lapte
  • 3 oua
  • esenta de vanilie
  • 100 g zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu crema si amaretti:

Intr-un bol mai mare framantam un aluat cu toate ingredientele de mai sus,apoi il punem in folie de plastic si il dam la rece pentru o jumatate de ora.Dupa ce sta la rece,scoatem aluatul si intindem o foaie pe care o punem in tava unsa cu unt si tapetata cu faina.Asezam amaretti(pricomigdalele) inauntru si turnam peste ele crema pe care am facut-o mixand 3 oua cu zaharul,laptele si esenta.

Dam la cuptor la 170° pentru 50 minute.Se taie dupa ce se raceste complet.

 

TIPS-URI

1

Tarta se poate umple si cu gem (fara crema).

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tarta cu crema si amaretti 219330
retete culinare - Tarta cu crema si amaretti 219332
retete culinare - Tarta cu crema si amaretti 219334
retete culinare - Tarta cu crema si amaretti 219336
retete culinare - Tarta cu crema si amaretti 219338
retete culinare - Tarta cu crema si amaretti 219340
retete culinare - Tarta cu crema si amaretti 219341
retete culinare - Tarta cu crema si amaretti 219342
retete culinare - Tarta cu crema si amaretti 219343
retete culinare - Tarta cu crema si amaretti 219344

COMENTARII (36)

Geanina87 1

16.04.2013, 15:59

Va multumesc!

Krystyan Trendy 1

17.05.2014, 12:15

arata bine tarta!

Geanina87 1

17.05.2014, 17:07

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18