Tarta cu dovleac /mar

de epurasha2bb in Prajituri, 16 Apr 2010 | 3055 vizualizari

 

eu ador dovleacul, as sta cu nasul lipit de el sa-i trag toata prospetimea si aroma ....care mai aveti prin beciul bunicii va recomand retete mea!

 

INGREDIENTE

  • 1/2 dovleac,
  • o cana mare de zahar,
  • 1 cana mare de unt topit/margarina
  • 600 g faina,
  • scortisoara Kotanyi,
  • nuca macinata,
  • 1 ou,
  • 1/2 banana,
  • 2 linguri nuca pisata
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu dovleac /mar:

Se framanta un aluat fraged din faina, unt/margarina Rama, zahar, un ou si un praf de scortisoara.Se lasa la rece putin.Intre timp dam dovleacul pe razatoare si il lasam sa se scurga putin de zeama.Apoi amestecam cu zahar si scortisoara si cu nuca pisata.

Apoi intindem o foaie de tarta si o modelam pe marginea ondulata a tavii cu mana.Apoi umplem tava cu compozitia de dovleac.Apoi luam cu mana bucati de aluat si le modelam in forma de frunze, nervurile frunzelor find evidentiate cu ajutorul unei scobitori presate in aluatul moale.Se modeleaza din aluat ce vreti, struguri, frunze, ce vi se pare voua mai frumos si mai usor.

Eu m-am jucat cu aluatul si asa mi-a venit sa fac frunze si bobite.Apoi in mijloc o floare.Si fiindca mie mi-a mai ramas o bucatica de aluat am facut si 2 minitarte cu aluat , dovleac taiat cubulete mici si amestecat cu zahar vanilat si scoartisoara si in mijloc o rondea de banana.

Am bagat la cuptorul incins.Le serviti impreuna ca mama si puii.

 

TIPS-URI

1

daca nu aveti dovleac se poate face cu mar

RETETA IN IMAGINI

Tarta cu dovleac /mar-0
Tarta cu dovleac /mar-1
Tarta cu dovleac /mar-2
Tarta cu dovleac /mar-3
Tarta cu dovleac /mar-4
Tarta cu dovleac /mar-5
Tarta cu dovleac /mar-6
Tarta cu dovleac /mar-7
Tarta cu dovleac /mar-8

COMENTARII (10)

epurasha2bb

epurasha2bb 1

17.04.2010, 09:09

multumesc fetelor!

epurasha2bb

epurasha2bb 1

17.04.2010, 09:13

rocsi e foarte bun si cu mar si mai la indeman in perioada asta! eu insa nu as da dovleacul de la socrella pe nici un mar,putin calit cu zahar si multa scortisoara (sa incerci pe cea de la Kotanyi, e deosebita) e divin!

epurasha2bb

epurasha2bb 1

17.04.2010, 09:22

Bunica ma bucur ca -ti place,eu ador aluatul asta ,il folosesc la orice tarta, daca fac dulce pun scortisora si zahar, daca fac sarata pun unt si branza sau parmezan in el.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

11870 puncte

MotanLaOale

10810 puncte

mihaelar63

8800 puncte

mirela0911

8180 puncte

oanapl

7290 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!