Tarta cu dovlecei si branza de vaci

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 28 Apr 2020 | 3755 vizualizari

 

"Aluaturi de casa"
La noi in casa sunt foarte iubite quiche-urile si tartele sarate in diverse combinatii! Daca am astfel de preparate in casa, ai mei sunt foarte incantati si se satura dintr-o felie. De aceasta data am ales sa combin dovleceii cu branza, in cazul meu branza de vaci. A iesit o bunatate! O puteti pregati chiar si pentru sarbatori si renuntati sa cumparati preparate. Sper sa va faca cu ochiul si chiar sa incercati reteta!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
    • 170 gr unt
    • 1 ou mare
    • 250 gr faina
    • un praf de sare
    Pentru umplutura:
    • 650 gr dovlecei
    • 600 gr branza de vaci
    • 1 cutie ciuperci taiate
    • 2 linguri parmezan ras
    • 5 oua
    • 3 linguri smantana
    • sare
    • piper
    • busuioc uscat
    • patrunjel verde
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu dovlecei si branza de vaci:

Aluatul: Puneti intr-un bol untul rece, taiat cubulete. Adaugati oul, sare, apoi faina, treptat. Incepeti si framantati cu mana, pana obtineti un aluat omogen.  Daca mai este nevoie de lichid, puneti 2-3 linguri de apa rece. La mine nu a mai fost cazul! Intindeti o foie nu prea subtire din aluat, o asezati intr-o forma de tarta cu diametrul de 30 cm. Apasati bine cu degetele, inclusiv pe peretii formei. Indeparati surplusul, o intepati cu furculita din loc in loc si dati tava cu aluat la frigider.

Umplutura: Spalati dovleceii, ii taiati cubulete. Ii puneti intr-o sita, presarati putina sare, amestecati si ii lasati 30-40 de minute la scurs. Ciupercile le spalati bine, le puneti la scurs in alta sita. Branza de vaci o mixati cu smantana, apoi adaugati si ouale. Puneti parmezanul, sare, piper, busuioc si mixati totul. Adaugati patrunjel verde tocat marunt, amestecati cu o paleta. Scoateti tava cu aluat din frigier. Puneti dovleceii scursi, ii aranjati. Rasturnati umplutura cu branza si o nivelati. Introduceti tarta in cuptorul incins, la 180 de grade, pana se rumeneste si sa fie patrunsa, pentru circa o ora. Cand este gata, o scoateti din cuptor. O lasati sa se racoreasca, apoi puteti taia si servi. Daca o taiati fierbinte, riscati sa nu va iese felia prea frumoasa. Este delicioasa atat calda, cat si rece!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu dovlecei si branza de vaci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Rocsi 1

30.04.2020, 10:14

Multumesc mult!

RuxyRux 1

09.05.2020, 09:05

Ce tarta frumoasa Rocsi!

Rocsi 1

10.05.2020, 21:03

Multumesc, Ruxy!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tarta italiana