Tarta cu fructe/ Minitarte

de alinutza1983 in Prajituri, 12 Oct 2010 | 4621 vizualizari

 

Aluatul acesta il folosesc cu incredere pentru tarte ( sau mini tarte )...

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet unt
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingura ( cu varf ) zahar
  • 1 praf de sare
  • faina cat cuprinde ( aproximativ 300 gr )
  • pentru umplutura:
  • 2 plicuri praf budinca vanilie
  • 2 linguri zahar
  • 1 l lapte
  • fructe la alegere
  • pentru finisare:
  • 250 ml zeama compot ( sau apa cu zahar )
  • 1 plic tort gelee
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu fructe/ Minitarte:

PREPARARE:

1. Se lasa untul la temperatura camerei, apoi se taie in bucati mici, se amesteca cu zaharul si cele doua galbenusuri de ou, pana obtinem o consistenta spumoasa ( putem folosi mixerul ).

2. Separat, amestecam faina cernuta cu un praf de sare, apoi omogenizam compozitia anterioara cu faina..

3. aluatul se da la rece pentru aproximativ o ora.

4. dupa ce aluatul a stat la frigider perioada recomandata , se intinde o foaie potrivit de groasa , pe o suprafata infainata

5. se pregateste o tava de tarta , unsa cu putin unt si captusita cu faina ( dei nu e absolut necesar, intrucat aluatul are deja in compozitie unt si nu se va lipi.

6. se pune foaia in tava, se intinde cu atentie, apoi se inteapa cu o furculita, pentru ca la copt sa nu existe riscul ca aluatul sa se umfle si sa se ridice inestetic din tava ,....eventual se poate pune o hartie de cpt cu boabe de fasole peste...

7. se da totul la cuptor pntru aparoximativ 20- 25 minute, la foc mediu ( spre mic ), altfel exista riscul sa se rumeneasca prea tare ( asa cum am patit-o eu : ) ).

8. cat timp aluatul este la cuptor, pregatim fructele pe care alegem sa le punem pe tarta si budinca de vanilie, care se pregateste potrivit instructiunilor de pe plic.cand tarta este gata, se transfera pe un platou, apoi se pune peste budinca calda ( se pune calda pentru ca in mod contrar, se va intari si va prinde o pojghita deasupra, iar apoi nu mai are consistenta dorita) si bucatile de fructe.

9.pentru finisare , alegem sa punem deasupra o gelatina pentru torturi ( tort gelee ) - eu am gasit ceva de genul in magazinul Plus.
10. Tarta se pastreaza la frigider 2-3 zile ( daca rezista : ) ); se serveste rece!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tarta cu fructe/ Minitarte 55818
retete culinare - Tarta cu fructe/ Minitarte 55823
retete culinare - Tarta cu fructe/ Minitarte 55824
retete culinare - Tarta cu fructe/ Minitarte 55825
retete culinare - Tarta cu fructe/ Minitarte 55826
retete culinare - Tarta cu fructe/ Minitarte 55827
retete culinare - Tarta cu fructe/ Minitarte 55828

COMENTARII (22)

lilik 1

13.10.2010, 20:23

buna buna

kamy 1

13.10.2010, 22:48

5f

elena1988 1

30.01.2011, 18:21

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S