Tarta cu fructe/ Minitarte

de alinutza1983 in Prajituri, 12 Oct 2010 | 7941 vizualizari

 

Aluatul acesta il folosesc cu incredere pentru tarte ( sau mini tarte )...

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet unt
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingura ( cu varf ) zahar
  • 1 praf de sare
  • faina cat cuprinde ( aproximativ 300 gr )
  • pentru umplutura:
  • 2 plicuri praf budinca vanilie
  • 2 linguri zahar
  • 1 l lapte
  • fructe la alegere
  • pentru finisare:
  • 250 ml zeama compot ( sau apa cu zahar )
  • 1 plic tort gelee
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu fructe/ Minitarte:

PREPARARE:

1. Se lasa untul la temperatura camerei, apoi se taie in bucati mici, se amesteca cu zaharul si cele doua galbenusuri de ou, pana obtinem o consistenta spumoasa ( putem folosi mixerul ).

2. Separat, amestecam faina cernuta cu un praf de sare, apoi omogenizam compozitia anterioara cu faina..

3. aluatul se da la rece pentru aproximativ o ora.

4. dupa ce aluatul a stat la frigider perioada recomandata , se intinde o foaie potrivit de groasa , pe o suprafata infainata

5. se pregateste o tava de tarta , unsa cu putin unt si captusita cu faina ( dei nu e absolut necesar, intrucat aluatul are deja in compozitie unt si nu se va lipi.

6. se pune foaia in tava, se intinde cu atentie, apoi se inteapa cu o furculita, pentru ca la copt sa nu existe riscul ca aluatul sa se umfle si sa se ridice inestetic din tava ,....eventual se poate pune o hartie de cpt cu boabe de fasole peste...

7. se da totul la cuptor pntru aparoximativ 20- 25 minute, la foc mediu ( spre mic ), altfel exista riscul sa se rumeneasca prea tare ( asa cum am patit-o eu : ) ).

8. cat timp aluatul este la cuptor, pregatim fructele pe care alegem sa le punem pe tarta si budinca de vanilie, care se pregateste potrivit instructiunilor de pe plic.cand tarta este gata, se transfera pe un platou, apoi se pune peste budinca calda ( se pune calda pentru ca in mod contrar, se va intari si va prinde o pojghita deasupra, iar apoi nu mai are consistenta dorita) si bucatile de fructe.

9.pentru finisare , alegem sa punem deasupra o gelatina pentru torturi ( tort gelee ) - eu am gasit ceva de genul in magazinul Plus.
10. Tarta se pastreaza la frigider 2-3 zile ( daca rezista : ) ); se serveste rece!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu fructe/ Minitarte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu fructe de padure