Tarta cu iaurt, afine si lamaie verde

de laura_n in Torturi, 22 Aug 2013 | 4780 vizualizari

 

Pentru noi a fost demential, s-a terminat mult prea repede!

 

INGREDIENTE

pt blat

  • 300 gr biscuiti dietetici (dulci, nu sarati)
  • 100 gr unt cu continut scazut de grasime
  • 3 lg cacao
  • 100 ml lapte dulce


pt umplutura

  • 600 gr iaurt grecesc
  • 300 gr afine proaspete
  • 4 lg indulcitor xilitol
  • 1 lg amidon
  • 100 ml zeama de lime (lamaie verde)
  • 3-4 linguri sirop de agave
  • 5 gr gelatina
  • 3- 4 lg apa
  • coaja rasa de lime
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu iaurt, afine si lamaie verde:

Biscuitii se macina fin fie la robot, fie cu ajutorul sucitorului. ( daca nu dispuneti de robot, puneti biscuitii intr-o punga, o legati la capat si cu ajutorul sucitorului ii faramati pana iese o pulbere fina)

Topim untul  si il turnam  peste biscuiti. Adaugam cacaoa si amestecam. Va reiesi o compozitie vartoasa pe care o vom subtia cu lapte.

Odata terminata compozitia de blat, luam o forma de copt rotunda si intindem blatul cu ajutorul unei linguri sau cu ce folositi de obicei. Intindeti pasta de biscuiti si pe peretii formei, astfel incat sa obtinem o margine inalta. Dam la cuptor pentru 5 minute, la foc iute. Scoatem si lasam la racit.   Afinele le spalam, le curatam de impuritati si le punem intr-un vas pe foc, adaugand indulcitorul. Amidonul il amestecam cu 2 lg apa si il turnam peste afine. Cand se leaga, luam de pe foc si lasam la racit. Nu tineti mult pe foc, se duce mult din gust. Spalam cam 3-4 lamai verzi, le radem coaja si le stoarcem sucul. Hidratam gelatina in cateva linguri cu apa, pentru vreo 5 minute, apoi incalzim cat sa se topeasca. Intr-un castron, turnam iaurtul, vreo 3-4 linguri de sirop de agave si amestecam. Adaugam zeama de lamaie si un pic de coaja rasa si incorporam si gelatina in compozitia de iaurt. Peste blatul de biscuiti, turnam compozitia de afine.  In mijlocul blatului, incepem sa turnam apoi compozitia de iaurt, astfel incat va impinge inspre margini afinele si se va marmora usor. Presaram putina coaja de lamaie si dam la frigider pentru cateva ore bune. Serviti rece de la frigider. Este un adevarat deliciu!

 

TIPS-URI

1

ingredientele costa aproximativ 36 lei

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tarta cu iaurt, afine si lamaie verde 253750
retete culinare - Tarta cu iaurt, afine si lamaie verde 253751
retete culinare - Tarta cu iaurt, afine si lamaie verde 253752
retete culinare - Tarta cu iaurt, afine si lamaie verde 253753
retete culinare - Tarta cu iaurt, afine si lamaie verde 253754
retete culinare - Tarta cu iaurt, afine si lamaie verde 253755
retete culinare - Tarta cu iaurt, afine si lamaie verde 253756
retete culinare - Tarta cu iaurt, afine si lamaie verde 253757

COMENTARII (44)

Tuxedo 1

24.08.2013, 20:51

doamne cat de bine poate sa arate! imi place si cheesecakul si afiele, sunt mare fan!

Krystyan Trendy 1

04.11.2013, 08:33

delicioasa

Alexandra Burz 1

12.01.2014, 12:51

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S