Tarta cu mazare

de gaby_duceag in Aperitive / Garnituri, 8 Feb 2011 | 2048 vizualizari

 

Reteta preluata de pe Ardei iute. Apartine Anisoarei. Multumesc tare mult.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 175 gr faina
  • 100 gr malai
  • 4 linguri apa rece
  • sare
  • 200 ml smantana
  • 350 gr mazare (gata fiarta, am avut eu)
  • 150 gr bacon (sau costita afumata)
  • marar
  • 100 gr unt (plus putin pt uns)
  • o lingurita praf copt
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mazare:

Aluat

Se cerne faina si se amesteca cu malaiul si praful de copt.

Se adauga untul topit si racit, oul batut , apa si sare si se framanta un aluat elastic.

Se da la rece pentru 30 minute  apoi se scoate si pe masa infainata se intinde o foaie rotunda care se aseaza in tava unsa cu unt si se inteapa cu furculita.

Se da la cuptor, preincalzit, pentru 15 minute la foc mediu, timp in care preparam umplutura:

Se bat bine cele 3 oua ramase, se amesteca cu smantana, sare si piper dupa gust, baconul taiat cubulete si mazarea.

Se adauga putin marar si se toarna deasupra aluatului usor copt. Punem cateva masline si bagam inapoi la cuptor.

Se mai lasa aprox. 20 min (sau pana se rumeneste usor)

Noi am servit-o alaturi de iaurt.

E foarte, foarte buna!

 

COMENTARII (30)

diaconta 1

09.02.2011, 21:08

de parca ai avea vreodata

mena29 1

09.02.2011, 21:08

Dia

Bya Ralu 1

08.07.2013, 23:54

yammy

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nucă și pastă de măceșe

Foietaj cu nucă...

ieri la 20:21

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Mâncare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55