Tarta cu mere si bezea

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 15 Ian 2011 | 1821 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 1 ou
  • 60 g zahar
  • 200-250 g faina
  • 65 g unt
  • 1 lingurita praf de copt
  • Umplutura:
  • 1 kg mere
  • 1 lingura scortisoara
  • 50 g unt
  • 50 g zahar
  • Bezea:
  • 1 ou
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 150 g zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere si bezea:

Aluat:

Oul se freaca cu zaharul pana ce acesta se topeste,apoi se aduga untul/margarina topita si se amesteca bine.

Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga treptat pana se obtine un aluat nelipicios.Se inveleste in folie alimentara si se lasa la frigider cel putin 30 de min,apoi se scoate si se intinde cu sucitorul.

Se pune foaia in tava rotunda(tapetata cu unt si faina sau hartie de copt) cu peretii detasabili,a mea a avut 24 cm.Se da 5 min in cuptorul preincalzit,apoi se pune umplatura.

Umplutura: Merele se curata de cotor si se taie felii subtiri(eu nu am avut rabdare),se presara cu scortisoara si 50 g zaharsi se pune intr-o cratita cu 50 g unt si se calesc 5 min,apoi se aranjeaza pe tarta.Strugurii i-am facut din aluatul care a ramas,a facut bilute si frunze si le-am pus deasupra merelor.Tava se da 10 mi la cuptor la foc mediu.

Bezeaua:
Albusul se bate cu un praf de sare pana se intareste,apoi se adauga zeama de lamaie si treptat zaharul pana se intareste foarte bine.Dupa 10 min se scoate tava si se spriteaza rozete pe margini.

Se da la cuptor la foc mic pana se rumenesc bezelele si marginile tartei.

 

RETETA IN IMAGINI

Tarta cu mere si bezea-0
Tarta cu mere si bezea-1
Tarta cu mere si bezea-2
Tarta cu mere si bezea-3
Tarta cu mere si bezea-4
Tarta cu mere si bezea-5
Tarta cu mere si bezea-6
Tarta cu mere si bezea-7
Tarta cu mere si bezea-8
Tarta cu mere si bezea-9
Tarta cu mere si bezea-10
Tarta cu mere si bezea-11
Tarta cu mere si bezea-12

COMENTARII (11)

La Ancuta

La Ancuta 1

15.01.2011, 16:00

ce frumoasa

Laly

Laly 1

15.01.2011, 18:59

Ce bunatate

MIUTA

MIUTA 1

15.01.2011, 23:20

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!