Tarta cu mere si crema de vanilie

de ionela84 in Dulciuri, 28 Noi 2013 | 1652 vizualizari

 

Inspiratie aluat :Angelina_Elena
Multumesc:>

 

INGREDIENTE

Pt blat:

  • 150 g unt
  • 1 ou
  • 300 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 50 g zahar

Crema de vanilie:

  • 4 galbenusuri
  • 600 ml lapte
  • 50 g amidon
  • 150 g zahar
  • vanilie
  • 6-7 mere medii
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere si crema de vanilie:

Pt blat:Se bat cu mixerul la viteza mica  untul taiat cubulete cu oul si zaharul,adaugam faina  si praful de copt si framantam un aluat nelipicios pe care il lasam la rece pt 1 h

Crema:Punem 500 ml lapte  la fiert  ,galbenusurile le mixam bine cu zaharul pana se albesc si adaugam amidonul in ploaie amestecand bine apoi cei 100 ml lapte rece opriti,amestecam bine.Cand laptele incepe sa fiarba adaugam compozitia de galbenus in fir subtire amestecand energic lasam sa fiarba la foc mic pana se ingroasa amestecand continuu  adaugam vanilia ,luam de pe foc si lasam la rece

Scoatem blatul din frigider il intindem pe masa infainata si il punem in forma de tarta,deasupra punem  crema de vanilie si apoi merele taiate cubulete

Dam la copt in cuptorul preincalzit pt cca 40 min

 

COMENTARII (15)

Anett 1

29.11.2013, 16:09

super!

Lau 1

29.11.2013, 17:49

ionela84 1

30.11.2013, 09:30

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D