Tarta cu pere "Bourdaloue"

de Catalina L in Dulciuri, 2 Apr 2016 | 357 vizualizari

 

Tarta Bourdaloue este o tarta cu pere inventata în secolul al XIX-lea de către un cofetar parizian stabilit pe strada Bourdaloue de unde si-a luat si numele.


http://leblogdecata.blogspot.com/2016/03/tarta-cu-pere-bourdaloue.htm

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:
  • 250 g de făină
  • 125 g de unt la temperatura camerei
  • 25g de zahăr
  • 1 vârf de cuțit de sare
  • 1 gălbenuș de ou
  • 5 cl de apă
Pentru crema de migdale:
  • 100 g de unt la temperatura camerei
  • 100g de zahăr
  • 100 g de pudră migdale măcinate
  • 2 oua
  • 2 linguri de rom
Pentru pere:
  • 4-5 pere
  • 150 g de zahăr
  • vanilie
Pentru decor:
  • 20 g migdale feliate
  • 1 plic pentru napat-jeleu transparent
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu pere "Bourdaloue":

Se prepară perele: se curata de coaja, se taie în jumătati si se curata de cotor. Le punem intr-o cratita,se adaugă zahărul și vanilia si se acoperă cu apă. Se aduce la fierbere si se fierbe la foc mic timp de 15 minute. Le lasam sa se raceasca în sirop. 

Se prepară aluatul: Punem faina in fantana intr-un castron, se adaugă sarea, gălbenușul de ou, apa si untul moale.Se amestecă ingredientele si se formeaza aluatul. Presati-l de cateva ori cu palma pentru a-l aplatiza . Lasati-l sa se odihneasca cel putin 20 de minute in frigider.

Se prepară crema de migdale: se freaca bine untul moale cu zahărul. Se adaugă ouăle unul câte unul, pudra de migdale și romul. 

 

Se incalzeste cuptorul la 200 ° C. 

Ungeti cu unt o forma de tarta, intindeti aluatul, asezati aluatul in forma. Decorati marginile.

Deasupra, intindeti uniform amestecul de crema frangipane. Scurgeti perele bine, taiati-le la suprafata in fasii subtiri si le depuneti peste frangipane lasand un pic de spatiu intre ele.

 

Presarati deasupra un pic de migdale feliate. Se da la cuptor timp de 30 minute.

Se prepară napajul- jeleul. 

Se scoate placinta din cuptor și se unge toata suprafata cu jeleul pregatit.

Lasati sa se raceasca inainte de a o scoate din forma.

Taiati si serviti. Se poate servi calduta sau rece.

Pofta Buna !!!!

 

RETETA IN IMAGINI

Tarta cu pere "Bourdaloue"-0
Tarta cu pere "Bourdaloue"-1
Tarta cu pere "Bourdaloue"-2
Tarta cu pere "Bourdaloue"-3
Tarta cu pere "Bourdaloue"-4
Tarta cu pere "Bourdaloue"-5
Tarta cu pere "Bourdaloue"-6
Tarta cu pere "Bourdaloue"-7
Tarta cu pere "Bourdaloue"-8
Tarta cu pere "Bourdaloue"-9
Tarta cu pere "Bourdaloue"-10
Tarta cu pere "Bourdaloue"-11

COMENTARII (13)

Gherca Daniela 1

03.04.2016, 08:58

Buna!

Camelya 1

04.04.2016, 15:12

Arata minunat!

reisnaor_2006 1

15.04.2016, 18:26

numai bunatati ai facut

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04