Tarta cu pipote si ciuperci

de oanapl in Pui, 30 Mar 2017 | 2164 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  aluat:
  • 250 g faina
  • 125 g unt
  • 1 galbenus
  • un praf de sare
  •  umplutura:
  • 300 g pipote de pui
  • 1 borcan ciuperci
  • 100 g masline verzi umplute cu gogosari
  • 1 ceapa
  • 2 oua + 2 albusuri
  • cimbru
  • sare
  •  garnisit:
  • 1 galbenus
  • 2 linguri lapte
  • 50 g seminte de susan neprajite
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu pipote si ciuperci:

Cureti pipotele si tai surplusul de grasime, apoi le pui la fiert, în apa cu sare, pentru 30 de minute. Le scurgi si le treci prin masina de tocat. Cureti ceapa, o tai felii si o treci si pe aceasta prin masina de tocat. Pasta rezultata, o amesteci cu cimbrul, ouale batut, maslinele taiate felii si ciupercile taiate marunt si sare dupa gust. Dai compozitia la rece.

Pentru aluat, amesteci faina cu sare si unt. Sfarami amestecul intre degete, adaugi galbenusul si apoi apa, putin cate putin, cat sa se lege. Framânti pentru a obtine un aluat omogen si il dai la rece, pentru 30 de minute.

Întinzi o foaie de aluat si o asezi in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, o intepi cu furculita si asezi umplutura. Din aluatul ramas pe margini, decupezi diferite forme (eu am folosit un mulaj in forma de stea) pe care le asezi peste umplutura. Amesteci galbenusul cu lapte si ungi aluatul apoi presari susan.

Introduci tarta in cuptorul incins, pentru 45-50 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu pipote si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pipote de pui prajite cu sos de rosii picant