Tarta cu prune

de mamaieelena in Dulciuri, 12 Aug 2012 | 3532 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 700 g prune
  • 175 g margarina
  • 2 oua
  • 2 linguri cu smantana
  • 50 ml lapte
  • 500-600 g faina
  • 4 linguri cu zahar
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu prune:

Prunele se desfac de samburi si se spala apoi se lasa la scurs pe hartie prosop.

Intr-un castron se pun ingredientele toate, minus 2 plicuri cu zahar vanilat si se amesteca. Din faina se opreste putin pentru intins pe planseta aluatul. Se ia o tava de forma si preferinta fiecaruia si se unge cu margarina. Aluatul se imparte in doua dar una din parti trebuie sa fie putin mai mare decat cealalta. Acum se intinde aluatul cel mai mare de dimensiunea tavii si se face mai mare pentru a acoperi si peretii interiori al tavii.

Prunele care se vor taia in 4 se aseaza pe aluat in tava inghesuite bine pentru ca ele se vor inmuia. Cele 2 plicuri de zahar vanilat se desfac si se pune zaharul peste prune. Cea de a doua foaie de aluat se intinde si se taie fasii care se dispune pe toata suprafata tartei cu mici distante intre ele. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 45 de minute (cand este rumena frumos).

Pofta buna.

TIPS-URI

1

Tava este de 23/29 cm

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (49)

mamaieelena 1

10.09.2012, 18:14

multumesc de urari cris

mirela0911 1

10.09.2012, 21:37

La multi ani cu bucurii si impliniri!

mamaieelena 1

10.09.2012, 22:43

mirela multumesc

COMENTEAZA

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Gem de prune si pere