Tarta cu prune si nuca

de Luckycake in Prajituri, 24 Apr 2014 | 1193 vizualizari

 

O tarta foarte buna si usor de facut – cu prune si nuca . Aluatul este unul cumparat, surpinzator de bun, nu se intareste dupa copt, iar a doua zi este si mai fraged- se numeste shortcrust pastry - aluat fraged.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet aluat fraged
  • 200 gr nuca macinata
  • 2 oua
  • 125 gr zahar
  • 2 prune mari rotunde ( sau 6 prune mici)
  • 2 linguri gem caise
  • zahar pudra optional
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu prune si nuca:

Intr-o tava rotunda punem aluatul decongelat si il decupam dupa forma acesteia, il dam la frigider pana praparam umplutura.

Separam ouale, albusurile le batem spuma impreuna cu zaharul. Nuca macinata o amestecam cu galbenusurile si apoi incet incorporam si albusurile.

Punem umplutura peste aluat iar peste asezam prunele taiate felii subtiri (prunele care le-am avut au fost mai acrisoare ) si presaram putin zahar pudra. Dam la cuptor la 180 grade timp de 30 -35 minute.

Dupa ce o scoatem din cuptor ungem prunele cu gemul de caise si o lasam sa se raceasca apoi o servim.

Enjoy!

 

COMENTARII (14)

simonacallas 1

24.04.2014, 18:46

Ce frumusete de tarta ai facut acolo

Rocsi 1

24.04.2014, 20:07

Buna tarta!

Luckycake 1

24.04.2014, 21:22

si se face atat de usor

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29