Tarta cu ricotta, mascarpone si mure

de simona72 in Prajituri, 12 Aug 2013 | 5315 vizualizari

 

Am sa va inebunesc cu retete cu mure, voi profita din plin de ele atat cat mai este sezonul lor....sper sa va placa si voua, s-au macar sa va aduca putina inspiratie si incantare.

 

INGREDIENTE

  • pt aluat (patee sucree):
  • 115 gr unt
  • 50 gr zahar pudra
  • 1 ou
  • 200 gr faina
  • un praf de sare
  • pt umplutura:
  • 250 gr ricotta
  • 150 gr mascarpone
  • 4-5 oua
  • 100-150 gr zahar
  • un praf de sare
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 2 linguri amidon
  • 200-300 gr mure
  • unt pt uns forma de tarta
  • pt decor:
  • zahar pudra
  • mure
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ricotta, mascarpone si mure:

Untul pt acest aluat trebuie sa fie moale de la temperatura camerei. Se mixeaza untul cu zaharul pana devine spuma, se adauga oul, se continua mixarea,  iar faina se amesteca cu praful de sare si se incorporeaza cu celelate. Aluatul format se aduna in folie alimentara si se da la frigider pt cel putin 30 minute. 

Pt umplutura: am amestecat ricotta cu mascarponele, am adaugat galbenusurile, zaharul(puneti cat doriti de dulce), vanilia si amestecati ingredientele. Adaugati amidonul si amestecati cu un tel sa nu se faca cocoloase. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, jumatate din albusuri se amesteca cu compozitia de branza, iar cealalta jumatate se adauga mai apoi si se amesteca usor pt a nu scoate tot aerul din albusuri.

Aluatul scos de la frigider il punem pe masa de lucru usor infainata si intindem o foaie rotunda cu sucitorul. Din cauza ca la mine in bucatarie erau apox 50 grade m-am descurcat destul de greu cu aluatul, mainile erau fierbinti si nu reuseam sa intind foaia suficient de mare pt a putea imbraca si peretii formei de tarta. Asa ca am pus aluatul in forma de tarta unsa cu unt si tapetata cu faina doar pe fundul formei. Am intepat-o cu o furculita din loc in loc si am mai dat-o la frigider pt 20 minute. Am pus amestecul de branza peste blat, iar aici eu am avut prea mult aluat, forma mea nu are peretii prea inalti, asa ca nu am pus toata umplutura si am mai facut doua sufleuri de branza cu mure. Peste umplutura am pus mure, am dat la cuptorul incins la 180 grade pt 40 minute.

Cand s-a racit am pudrat cu zahar pudra si am servit cu cateva mure in farfurie.

Pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

forma are diametrul de 24 cm, iar inaltime 4 cm

2

sper sa aveti rabdare sa cititi pana la capat reteta pt a evita eventualele incidente de care m-am lovit eu

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tarta cu ricotta, mascarpone si mure 251349
retete culinare - Tarta cu ricotta, mascarpone si mure 251350
retete culinare - Tarta cu ricotta, mascarpone si mure 251351
retete culinare - Tarta cu ricotta, mascarpone si mure 251352
retete culinare - Tarta cu ricotta, mascarpone si mure 251353
retete culinare - Tarta cu ricotta, mascarpone si mure 251354
retete culinare - Tarta cu ricotta, mascarpone si mure 251355
retete culinare - Tarta cu ricotta, mascarpone si mure 251356
retete culinare - Tarta cu ricotta, mascarpone si mure 251357
retete culinare - Tarta cu ricotta, mascarpone si mure 251358
retete culinare - Tarta cu ricotta, mascarpone si mure 251359
retete culinare - Tarta cu ricotta, mascarpone si mure 251360
retete culinare - Tarta cu ricotta, mascarpone si mure 251361
retete culinare - Tarta cu ricotta, mascarpone si mure 251362

COMENTARII (36)

simona72 1

13.08.2013, 15:31

Multumesc frumos

JamilaCuisine 1

13.08.2013, 22:50

Foarte frumoasa si apetisanta tarta!

mihaelar63 1

14.08.2013, 01:27

Ce delicioasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L