Tarta cu spanac si leurda

de adnia in Aperitive / Garnituri, 8 Mai 2013 | 1123 vizualizari

 

Aveam nevoie si de o gustare dupa-amiaza, asa ca am preparat tarta aceasta minunata.

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie pt. crusta:
  • - 2 oua
  • -50 gr. unt
  • -putina sare
  • -faina cat cuprinde
  • -pt. umplutura
  • -250 gr. spanac
  • -1 legatura leurda
  • -2 oua
  • -75 gr. telemea rasa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu spanac si leurda:

Din ingredientele pt. crusta, am format un aluat micut, pe care l-am lasat la rece 2 ore. Dupa acest timp, l-am intins cu sucitorul, obtinand un cerc cam de marimea tavii mele de tarta. L-am asezat in tava  unsa cu unt si pudrata cu putina faina si l-am intepat din loc in loc cu furculita.

Umplutura am obtinut-o asa: in apa fierbinte cu sare si vegeta naturala am pus spanacul si leurda sa se inabuse (sub capac, 5 minute). Am pasat cu blenderul frunzele scurse de apa, apoi am incorporat ouale si telemeua rasa.

Am turnat umplutura peste aluatul de tarta si am dat la cuptor pana a devenit ferma, iar crusta s-a rumenit frumos pe margini. Am lasat tarta in forma pana s-a racit, apoi am scos-o pe un platou.

A fost de-a dreptul magica!

 

COMENTARII (7)

adry88

adry88 1

08.05.2013, 22:31

ianculubita

ianculubita 1

09.05.2013, 08:29

diaconta

diaconta 1

09.05.2013, 09:37

buna si aromata

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!