Tarta cu sparanghel si somon fumé

de Dulceatadetrandafiri in Aperitive / Garnituri, 27 Mai 2011 | 3934 vizualizari

 

Cu ocazia asta am "luat o piatra-n gura" cum se spune :) si am pregatit o tarta cu sparanghel. Atentie insa, caci pretul sau este cam piperat daca il vrei proaspat. Asa se face ca la Carrefour un manunchi era 20 de lei, pe cand la Mega Image, 300 gr congelat, doar 9 lei.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru o forma cu diametrul de 26 cm:
  • Umplutura:
  • 300 gr sparanghel congelat
  • 250 gr somon fumé
  • 100 gr emmental ras
  • 300 ml lapte
  • 2-3 fire ceapa verde
  • o legatura mica patrunjel
  • 3 oua
  • sare, piper, nucsoara
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu sparanghel si somon fumé:

Cuptorul il preincalzesti la 200 de grade.

Sparanghelul se pune intr-o sita, deasupra unei oale in care fierbe apa, se acopera si se lasa sa fiarba asa vreo 15-20 de min. Apoi il scurgi foarte bine (altfel desi tarta o sa fie gata, continutul o sa fie nitel zemos la final) si il lasi sa se racoreasca. Intinzi aluatul in forma, presari pe fundul tavii bucatele mici de somon, asezi sparanghelul si deasupra torni compozitia rezultata din amestecul laptelui cu ouale, cu ceapa, patrunjelul, branza emmental si condimentele de mai sus. Uniformizezi suprafata tartei, reduci temperatura cuptorului la 180 de grade si pui tarta pentru 30-35 minute.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

 Aluatul este cel folosit la tarta cu mere si curcan.

RETETA IN IMAGINI

Tarta cu sparanghel si somon fumé-0
Tarta cu sparanghel si somon fumé-1

COMENTARII (21)

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

18.05.2014, 12:34

interesanta reteta!

Panacris

Panacris 1

12.11.2014, 08:26

Xandrinne

Xandrinne 1

30.11.2014, 21:53

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!