Tarta cu struguri si crema de vanilie

de Ina in Prajituri, 15 Feb 2014 | 3568 vizualizari

 

La inceputul lunii noiembrie, vita-de-vie din gradina proprie inca avea rod. Si cum acesta era in cantitate destul de mare, m-am gandit sa incerc sa congelez boabele, chiar de nu eram sigura de reusita. Va spun ca se pastreaza foarte bine la congelator, iar la decongelare boabele de struguri par a fi proaspat culese. **** Azi am folosit o parte din ele la prepararea unei delicioase tarte cu crema de vanilie. *** Pentru aluat m-am inspirat de la Ligia , careia-i multumesc! :-* http://www.bucataras.ro/retete/tarta-cu-zmeura-si-crema-de-mascarpone-51678.html

 

INGREDIENTE

  • Aluat : ( pentru doua foi de tarta )
  • 250 ml apa rece
  • 4 linguri de ulei
  • faina cat sa obtinem un aluat potrivit de tare
  • un praf de sare
  • Pentru uns:
  • 200 g untura ( sau unt )
  • 7 linguri de faina
  • Crema:
  • 800 ml lapte,
  • 2 galbenusuri,
  • 200 g zahar,
  • 3 linguri cu faina,
  • extract de vanilie,
  • 250 g unt 80 % grasime
  • 300 g boabe de struguri.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu struguri si crema de vanilie:

Aluatul: Din apa, ulei, sare si faina facem un aluat  potrivit de tare , pe care-l impartim in doua parti egale. Intindem doua foi pe care le ungem cu untura usor topita amestecata cu 7 linguri de faina.  Rulam aluatul si-l punem la frigider 30 de minute sa se intareasca, apoi il scoatem si  intindem doua foi rotunde pe care le asezam  in tava de tarta . Intepam aluatul cu furculita, pentru ca acesta sa nu se umfle mult la coacere. Dam la cuptor pentru cca 30-40 minute, la foc mic.  Se obtine un blat crocant, sfaramicios .

Crema: Punem la fiert 500 ml lapte cu 100 g zahar. Separat, amestecam cele doua galbenusuri cu 100 g zahar, 3 linguri rase de faina, extract de vanilie  si restul de lapte.  Turnam amestecul in laptele fiert, apoi  amestecam in continuare pe foc, pana ce compozitia devine groasa ca o ciulama.  Lasam crema sa se raceasca, amestecand din cand in cand. Untul adus la temperatura camerei  se bate spuma si se amesteca cu crema de vanilie racita. La final adaugam si boabele de struguri si mixam pentru omogenizare. Eu am folosit struguri cu bob mic, astfel ca nu toate boabele s-au spart la mixare, majoritatea ramanand intregi si facand ca tarta sa fie si mai gustoasa.

Cand aluatul este copt, il scoatem din tava si-l lasam la racit pe un platou, apoi il umplem cu crema de vanilie si struguri. Decoram dupa preferinte . 

Taiem tarta si o servim  abia dupa ce o tinem cca o ora la frigider. 

 

TIPS-URI

1

Pentru ca aluatul sa creasca uniform , putem pune in tava 200 g fasole boabe, astfel incat greutatea acesteia sa impiedice formarea basicilor si cresterea neuniforma

2

Putem folosi ce crema dorim

3

aluatul poate fi folosit si la tarte sarate.

4

Trandafirasul l-am modelat din caramele cu fructe de padure :)

RETETA IN IMAGINI

Tarta cu struguri si crema de vanilie-0
Tarta cu struguri si crema de vanilie-1
Tarta cu struguri si crema de vanilie-2
Tarta cu struguri si crema de vanilie-3
Tarta cu struguri si crema de vanilie-4
Tarta cu struguri si crema de vanilie-5
Tarta cu struguri si crema de vanilie-6
Tarta cu struguri si crema de vanilie-7
Tarta cu struguri si crema de vanilie-8
Tarta cu struguri si crema de vanilie-9
Tarta cu struguri si crema de vanilie-10
Tarta cu struguri si crema de vanilie-11
Tarta cu struguri si crema de vanilie-12
Tarta cu struguri si crema de vanilie-13
Tarta cu struguri si crema de vanilie-14
Tarta cu struguri si crema de vanilie-15
Tarta cu struguri si crema de vanilie-16
Tarta cu struguri si crema de vanilie-17
Tarta cu struguri si crema de vanilie-18
Tarta cu struguri si crema de vanilie-19
Tarta cu struguri si crema de vanilie-20

COMENTARII (68)

Ina 1

16.02.2014, 17:27

Sa ma anunti inainte, Ionela ) De obicei, chiar cand imi vin musafirii n-am nimic dulce )

mena29 1

16.02.2014, 17:47

Ce bunatate de tarta,Inuco!

Alexandra Burz 1

22.02.2014, 23:14

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04