Tarta cu visine

de T I M E A in Torturi, 1 Iun 2012 | 2223 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 200-220 gr faina
  • 125 gr unt sau margarina
  • 1 ou
  • 1 lingura zahar
  • un varf de sare
  • 2 linguri apa rece

Pentru umplutura

  • 400 gr visine congelate
  • 3-4 linguri zahar
  • 3-4 lingurite amidon alimentar (eu am folosit Gustin de la dr. Oetker )
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu visine:

Pregatim o coca din ingredientele de mai sus: intr-un bol amestecam untul cu sarea, zaharul si oul batut, adaugam apoi treptat faina si cele 2 linguri de apa. Amestecam ingredientele pana se incorporeaza cam 150 gr din faina, apoi pe o plansa presarata cu faina turnam compozitia noastra si cu mana framantam pana incorporam si restul de faina. Invelim apoi in folie alimentara si dam la frigider timp de minim o ora.

In timp ce tinem aluatul la frigider putem pregati umplutura.

Dupa ce visinele s-au decongelat nu aruncam apa lasata prin decongelare. Scoatem samburii din fructe apoi fructele in sucul lasat, impreuna cu zaharul le punem pe foc si lasam sa fiarba cateva minute.

Adaugam apoi amidonul si mai lasam pe foc pana se ingroasa usor.

Dupa ce a trecut o ora scoatem aluatul din frigider si il impartim in 2

Prima foaie o intindem si o asezam in tava tapetata cu margarina si faina. Turnam apoi umplutura de visine.

Intindem si a doua foaie din care decupam inimioare si le asezam de jur imprejur peste visine. Puteti face orice alte forme doriti.

Dam la cuptorul incins la 175-180 grade timp de 30 minute. Inimioarele de deasupra trebuie sa fie usor rumenite.

Dupa ce s-a racit, pudram zona in care se afla inimioarele si servim cu drag pe cei dragi.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tarta cu visine 165085
retete culinare - Tarta cu visine 165086
retete culinare - Tarta cu visine 165087
retete culinare - Tarta cu visine 165088
retete culinare - Tarta cu visine 165089
retete culinare - Tarta cu visine 165090
retete culinare - Tarta cu visine 165091

COMENTARII (30)

T I M E A 1

02.06.2012, 00:02

Lorra 1

02.06.2012, 09:39

Delicioasa

T I M E A 1

02.06.2012, 22:01

laura

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55