Tarta de cartofi cu oua ochiuri

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 2 Ian 2014 | 4801 vizualizari

 

gustoasa si satioasa.....

 

INGREDIENTE

  • cca 500-600 gr cartofi fierti in coaja
  • 1 ceapa marisoara data pe razatoare si stoarsa de zeama
  • putina margarina pentru uns tava termorezistenta
  • 1-2 linguri de pesmet
  • condimente: sare, piper, ienibahar macinat, marar uscat, busuioc uscat, putina vegeta (dupa gust)
  • 8 oua
  • cascaval ras
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta de cartofi cu oua ochiuri:

Fierben cartofii in coaja, ii curatam si ii dam pe razatoare.

Spargem un ou peste cartofii rasi, adaugam ceapa data pe razatoare si scursa de zeama, condimentele preferate dupa gust, amestecam toate aceste ingrediente foarte bine sa se intrepatrunda aromele.

Ungem o tava termorezistenta cu margarina, apoi presaram putin pesmet.

Punem amestecul obtinut in tava, il nivelam usor cu lingura, apoi formam tot cu lingura 7 "gropi" in care vom sparge cate un ou, peste care vom presara putina vegeta.

Dam tava la cuptor (preincalzit), la temperatura moderata pana incep sa se coaguleze ouale.

Scoatem tava, presaram cascaval ras si mai dam tarta la cuptor pana se rumeneste frumos.

Pofta buna!

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Tarta de cartofi cu oua ochiuri-0
Tarta de cartofi cu oua ochiuri-1
Tarta de cartofi cu oua ochiuri-2
Tarta de cartofi cu oua ochiuri-3
Tarta de cartofi cu oua ochiuri-4
Tarta de cartofi cu oua ochiuri-5
Tarta de cartofi cu oua ochiuri-6
Tarta de cartofi cu oua ochiuri-7
Tarta de cartofi cu oua ochiuri-8
Tarta de cartofi cu oua ochiuri-9
Tarta de cartofi cu oua ochiuri-10

COMENTARII (18)

DIANA B 1

03.01.2014, 12:25

Da , asa ceva as incerca

laura_n 1

03.01.2014, 18:13

ce misto este! biig like!

roxana_simona 1

04.01.2014, 01:08

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41