Tarta de cirese

de sandytza in Prajituri, 18 Iun 2009 | 3230 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 250 gr faina
  • 1 esenta vanilie
  • 100 ml lapte
  • 1 praf de copt
  • 1 lingura unt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta de cirese:

Se separa ouale.Albusurile se bat spuma.
Galbenusurile se freaca cu zaharul pana isi schimba culoarea.
Se adauga praful de copt stins cu otet, untul si laptele.
Se amesteca bine si se adauga spuma de albusuri.
Cand amestecul celor doua devine o crema omogena se adauga treptat faina amestecand de jos in sus sa nu se lase albusul.
Se tapeteaza o tava de 18 cm cu unt si faina si se adauga compozitia pentru blat.

Ciresele se curata de samburi si se aseaza uniform, cate una, peste blat .

Se coace in cuptor la 180 grade ,30 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta de cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

Miha 1

19.06.2009, 00:29

Sunt de acord! Tare bine arata!

sandytza 1

19.06.2009, 00:48

Tin sa recunosc ca eu am eliminat 2 galbenusuri cand am facut-o tocmai pentru ca am facut-o de regim sa pot manca si eu ., iar in loc de zahar am pus indulcitor sucaflor , dar pentru cine nu e la regim reteta e cea postata

gaby_gabytza 1

13.09.2011, 14:10

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert tarta tatin