Tarta lemon limoncello

de Rux in Prajituri, 27 Noi 2010 | 2032 vizualizari

 

O tarta cu lamaie si limoncello atat de fina si atat de delicioasa....o vei iubi pe data!

 

INGREDIENTE

Aluatul:

  • 300 gr faina
  • 1/4 lingurita sare
  • 100 gr zahar pudra
  • 200 gr unt cubulete
  • 1 ou
  • coaja de la o lamaie
  • putina faina pentru infainat

  Umplutura:  

  • 400 gr zahar
  • 1 esenta vanilie
  • 7 oua
  • 200 ml frisca lichida
  • 2 lamai mari-  zeama si coaja rasa
  • 3 linguri pline de limoncello  
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta lemon limoncello:

Aluatul:

Punem la mixer untul,zaharul, sarea, amestecam foarte bine cateva minute, adaugam oul, coaja de lamaie, apoi mixam din nou cateva minute si punem faina. Mixam cu mixerul pe putere mai mare doua trei minute, apoi scoatem aluatul din mixer si continuam sa modelam cu mana. Punem aluatul in folie si-l dam la rece o jumatate de ora.

Dupa cele 30 de minute scoatem aluatul, il intindem in tava tapetata , eu am facut asta cu mana, sau il modelam pe masa de lucru infainata, il modelam frumos si pe peretii formei de tarta , si-l mai dam 10 minute la rece. Apoi il acoperim cu o foaie pergament pe care punem 500 gr boabe fasole astfel incat sa nu se umfle in timpul coacerii si-l bagam pentru 25 de minute la 180 grade la cuptor.

Cand timpul s-a scurs, il scoatem indepartam folia cu boabele si-l mai dam pentru inca 10 min la cuptor.

Il scoatem il lasam deoparte si ne ocupam de crema.

Amestecam la mixer ouale si zaharul, esenta si amestecam pana devine spumoasa compozitia ca o crema. Adaugam zeama de lamaie, coaja, limoncello si frisca.

Punem in forma de tarta crema si dam la cuptor inca 40-50 de minute sau in functie de cuptorul nostru pana se rumeneste.

Apoi scoate si servim rece o decoram dupa dorinta...

 

 

RETETA IN IMAGINI

Tarta lemon limoncello-0
Tarta lemon limoncello-1

COMENTARII (11)

Rux 1

27.11.2010, 23:14

Si mieee

MotanLaOale 1

29.11.2010, 16:11

Rux 1

29.11.2010, 16:46

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04