Tarta mocca

de Oana in Dulciuri, 10 Apr 2009 | 2781 vizualizari

 

Prajitura are gust de cafea si e tare aromata. Atentie, are straturi groase de crema, mancati cu grija :)

 

INGREDIENTE

  • Blatul de tarta:
  • 125 g unt
  • 60 g zahar pudra
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 125 g faina
  • Crema:
  • 125 g ciocolata de menaj
  • 175 g unt
  • 225 g zahar pudra
  • o lingurita esenta de vanilie
  • 3 linguri cafea tare, neindulcita
  • Topping:
  • 600 ml frisca lichida
  • 50 g zahar pudra
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • o lingurita cafea instant
  • dizolvata in putina apa fierbinte, apoi racita ciocolata rasa pentru ornat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta mocca:

Daca vreti un gust mai accentuat de cacao/cafea, adaugati in blat si 45 g cacao. Untul se bate cu zaharul si esenta de vanilie pana se obtine o crema fina. Se adauga faina si optional cacao si se amesteca. Se inveleste aluatul in folie si se lasa o ora la rece. Apoi se imbraca cu aluat o forma de tarta sau forma de tort cu pereti detasabili si se mai lasa o ora la rece. Cuptorul se incalzeste cu 15 minute inainte de a coace blatul si se lasa cam 25-30 minute la foc mediu, apoi se lasa la racit.

Pentru crema,ciocolata se topeste la bain-marie, apoi se lasa putin la racit. Untul moale se bate cu zaharul si esenta de vanilie pana devine spuma, apoi se adauga ciocolata topita. Se adauga cafeaua si crema se toarna in forma de tarta si se lasa la rece jumatate de ora.

Frisca se bate pana se ingroasa, se adauga apoi zaharul si esenta de vanilie. Se imparte compozitia in doua. Intr-una din parti se adauga cafeaua instant.

Se scoate tarta din frigider, se unge cu frisca, se niveleaza, apoi se adauga frisca cu cafea si se orneaza cu ciocolata rasa. Se lasa la rece.

Reteta este dintr-o carticica Editura Rao, “Retete cu ciocolata”.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tarta mocca 665
retete culinare - Tarta mocca 666
retete culinare - Tarta mocca 667

COMENTARII (4)

elena1988 1

04.03.2011, 16:55

MotanLaOale 1

03.12.2011, 09:41

bun bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Foi de miere de albine
  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI