Tarta Quiche Lorraine

de Catalina L in Aperitive / Garnituri, 19 Aug 2015 | 1189 vizualizari

 

Va propun o tarta rapida de vara cu ceapa verde si rosii cherry...
Desi este o reteta clasica frantuzeasca, Quiche Lorraine provine din Germania, din regatul medieval Lothringen, pe care francezii l-au redenumit mai tarziu Lorraine.
Initial placinta continea un amestec de oua, smantana si bacon crocant, iar apoi s-a introdus si branza frantuzeasca in reteta.
Quiche se poate servi ca antreu, la pranz, cina sau chiar si ca gustare.
Este un produs rustic, care se prepara mai ales in sudul Frantei si include obligatoriu branza Emmental sau Gruyére.
(sursa: culinar.ro)

 

INGREDIENTE

  • 1 aluat foetaj
  • 200 gr bacon afumat
  • 4 oua
  • 3 linguri bune de smantana
  • 20 rosii cherry
  • ceapa verde
  • 100 gr cascaval Emmental
  • boia de ardei dulce, sare, piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta Quiche Lorraine:

Incalziti cuptorul la 200 ° C 

Prajiti baconul fără grăsime într-o tigaie anti-aderenta.

Adaugati ceapa tăiata marunt, apoi roșiile cherry tăiate în două. 

Gatiti 5 minute și rezervati. 

Într-un castron, bateti ouale cu smantana și piperul.

Adaugati un pic de sare (baconul este deja sărat). 

Se pune aluatul de foietaj in forma de tarta unsa cu unt.

Depuneti compozitia cu bacon. Adaugati cascavalul taiat cubulete.

Presarati boia de ardei.

Varsati deasupra ouăle cu smântâna.

Coaceți timp de 30-40 minute.

O puteti servi calduta cu o salata verde, sau rece ca aperitiv.

Pofta Buna!!!!

 

TIPS-URI

1

atentie la sare- baconul este deja sarat

RETETA IN IMAGINI

Tarta Quiche Lorraine-0
Tarta Quiche Lorraine-1
Tarta Quiche Lorraine-2
Tarta Quiche Lorraine-3
Tarta Quiche Lorraine-4
Tarta Quiche Lorraine-5
Tarta Quiche Lorraine-6
Tarta Quiche Lorraine-7
Tarta Quiche Lorraine-8
Tarta Quiche Lorraine-9

COMENTARII (17)

Catalina L

Catalina L 1

20.08.2015, 07:48

DIANA B

DIANA B 1

20.08.2015, 10:51

Xandrinne

Xandrinne 1

21.08.2015, 22:35

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!