Tarta rustica cu branza dulce si stafide

de Rux in Dulciuri, 28 Oct 2015 | 364 vizualizari

 

Va invit cu drag la tarta delicioasa!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 300 gr. faina
  • 180 gr. unt gras( 85%)
  • 80 gr zahar
  • 1 ou
  • 3 linguri lapte rece
  • vanilie
  • un praf de sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • faina pentru infainat

Umplutura:

  • 500 gr branza dulce cremoasa( eu prefer Pilos de la Liddl)
  • 175 gr. zahar
  • vanilie
  • coaja razuita de la o lamaie
  • 3 oua
  • o canita de stafide
  • 1 pahar de lapte dulce
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta rustica cu branza dulce si stafide:

Blatul:

Intr-un vas mare se cerne faina, untul rece se taie felii, se adauga zaharul, oul, laptele rece, vanilia, praful de sare si praful de copt si se framanta aluatul, cand este gata se infaineaza cu o mana de faina si se pune la rece 30 de minute.

Umplutura: 

Stafidele se pun intr-un pahar de lapte rece la hidratat.

Se amesteca branza dulce cremoasa cu ouale, cu zaharul, vanilia si coaja de lamaie.

Blatul:

Se scoate aluatul de la rece si se intinde o foaie pe hartia pergament  infainata bine, la fel si sucitorul, se intoarce apoi deasupra formei unsa cu unt, se asaza compozitia de branza, se pun stafidele scurse de lapte si se pliaza marginile blatului deasupra.

Se coace tarta  35 sau 40 de minute in functie de cuptor sau pana se rumeneste frumos.

Sa aveti pofta la desert!

 

RETETA IN IMAGINI

Tarta rustica cu branza dulce si stafide-0
Tarta rustica cu branza dulce si stafide-1
Tarta rustica cu branza dulce si stafide-2
Tarta rustica cu branza dulce si stafide-3
Tarta rustica cu branza dulce si stafide-4
Tarta rustica cu branza dulce si stafide-5

COMENTARII (15)

diaconta

diaconta 1

29.10.2015, 09:24

Ce buna o fi

Gherca Daniela

Gherca Daniela 1

29.10.2015, 11:59

super buna!

Rocsi

Rocsi 1

29.10.2015, 19:53

Imi place foarte mult!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!