Tarta sarata cu dovlecei si mozzarella

de Ilaria_sara in Aperitive / Garnituri, 6 Sep 2012 | 3057 vizualizari

 

Aceste ingrediente sunt pentru 6 persoane sau 4, daca sunt mai flamande. Este o tarta foarte buna, eu am pregatit-o pentru cina si nu a mai ramas nimic. Este foarte simplu de realizat si e gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi foietaj
  • 2-3 dovlecei lungi
  • 100 g kaiser taiat cuburi
  • 200 g mozzarella
  • 3 oua
  • 100 ml lapte
  • 100 g urda
  • 20 g parmezan sau un cascaval un pic sarat si dur ptr a se razui cu usurinta
  • sare
  • piper
  • ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta sarata cu dovlecei si mozzarella:

Spalati dovleceii si taie-i rondele subtirele. Frigeti-le intr-o tigaie cu putin ulei, sare si piper. 

Dupa circa 10 minute, adaugati kaiserul taiat cuburi si o cescuta de apa si lasati la fiert circa 5 minute. 

Intr-un vas amestecati ouale cu urda, un pic de sare si piper. Pune si laptele, mesteca si omogenizeaza crema.

Imbraca o tava ptr tarte cu hartie de copt si pune foaia de aluat, inteap-o cu furculita si pune dovleceii si kaiserul. Adauga mozzarella taiata cuburi si la urma crema de oua si urda. 

Dati o forma bordurilor si ungeti cu un pic de lapte. 

Coaceti la 180^ ptr circa 30 minute.  Lasati la racit un pic si apoi serviti. 

 

TIPS-URI

1

Aveti grija la cantitatea de sare pe care o folositi ptr ca parmezanul este destul de sarat, de asemenea si kaiserul. Totul depinde de gusturile dumneavoastra.

COMENTARII (15)

Andreea Caroline 1

08.09.2012, 18:34

imi place...am pus-o la favorite...

Ilaria_sara 1

11.09.2012, 23:29

multumesc tuturor !!!
cand mai am timp, am sa mai scriu, momentan Sara, fetita mea de 2 luni, imi cam ocupa tot timpul !

kukibella 1

15.09.2012, 16:04

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!