Tarta Suprema

de Adinuta in Peste, 2 Aug 2010 | 6449 vizualizari

 

Eu in acest moment ma prapadesc de ras... trebuia sa fac ieri tarta, m-am trezit seara ca uitasem sa cumpar ceva. Am fost azi iar. In fine, m-am apucat tarziu, stiu, dar in Polonia e 11,22 deci inca e 1 August :D Super ghinioane am avut cu reteta asta, de la faptul ca am uitat din nou sa cumpar ceva, adica dafin, la faptul ca erau ciudate cantitatile si m-am prins cand faceam, am modificat, imi iesise putina crema, iar am mai facut... apoi cand sa scriu "La multi ani", facusem din smantana lichida cu boia o crema si s-a taiat.... am dres-o cumva, apoi s-a topit si a curs peste tarta :)) intr-un final am scris cu capere si rosii textul... dar cand sa desprind peretii de la tava sa o scot... s-a stricat tava :)) e blocata, nu o pot desface... asta este... Intentia a fost buna, adica m-am chinuit din dragoste (platonica :p) sa iti arat, draga Bucataras, cat te pretuiesc si am ales o tarta sarata, cu somon si hering pentru ca mi-a placut mie basmul acela cu "Sarea in bucate" si raspunsul fetei pentru tata ... deci, nu e perfecta, dar reprezinta o farama din cat te pretuiesc. La multi ani!

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 300 grame faina
  • 2 galbenusuri
  • 100 grame unt
  • 25 grame parmezzano
  • un pic de apa 

  Umplutura:

  • 150 grame somon afumat
  • 150 grame hering afumat
  • 3 oua   
  • 200 ml frisca lichida
  • 70 ml lapte
  • nuscoara
  • piper
  • o frunza de dafin
  • 4 castraveciori mici in otet, de tipul cornichons
  • o lingura de capere in otet
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta Suprema:

Pasul 1: In faina se adauga galbenusurile si untul moale, se amesteca intai cu furculita. Va fi faramicios. Apoi se adauga apa rece, cam 50 ml si se framanta cu mana un aluat moale si elastic. Se pune intr-o folie de plastic si se da la frigider pentru ora.

Pasul 2: Se pune intr-o tava de tarta sau tort aluatul intins rotund si se urca margini de cam un centimetru pe peretii tavii. Se bate un ou. Eu am pus cam jumatate din oul batut peste aluatul intins in tava, am omogenizat sa fie si pe peretii tavii (adica merginile tartei) si am intepat cu furculita. Se da la cuptor pentru 20-25 minute pana cand aluatul este auriu. Pe la jumatatea timpului de coacere, se apasa aluatul pentru ca se va bomba un pic pe mijloc.

Pasul 3: Se pune laptele la incalzit intr-un vas mic, impreuna heringul afumat, o foaie de dafin si un praf de nucsoara. Cand da in clocot, se inteapa pestele si se mai tine pe foc 2 minute, amestecand usor sa nu se prinda. Pestele nu prea fierbe in lapte pentru ca este putin, mai mult lasa gust in el, de aceea e bine sa in mai invartim de pe o parte pe cealalta. Se scoate apoi pe o farfurie.

Pasul 4: In laptele care continua sa fiarba la foc mic (din care se scoate frunza de dafin) se adauga frisca lichida amestecand continuu si cand da in clocot se ia de pe foc. Se pun doua galbenusuri in oul ramas de la uns aluatul, se bat bine si se toarna in amestecul de lapte si frisca amestecand pe masura ce adaugam pentru a se incorpora bine. Se mai pune piper si nucsoara, dar sare deloc, pentru ca pestele este sarat.

Pasul 5: In tava, peste aluatul aurit se aseaza heringul si somonul taiat, se pun caperele si feliute de castraveciori, apoi crema cu ou si se da la cuptor, pe treapta 3, inca 30-35 minute. Se face aurie, crusta usor crocanta... gustul este diviiin :) crema de lapte un pic dulce merge foarte bine cu pestele inca putin sarat si capere si castravetii acrisori. Sper sa va placa!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta Suprema" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (86)

elena1988 1

08.02.2011, 10:12

RuxyRux 1

22.02.2012, 21:17

Cat de buna cred ca este...am pus-o la Favo!!! Pup Adinut

La Ancuta 1

22.02.2012, 23:21

uite asa mai descoperim si noi retetele mai vechi. O voi incerca cat de curand

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Peste marinat