Tarta Tatin cu caise

de ianculubita in Prajituri, 26 Iul 2013 | 752 vizualizari

 

O tarta aromata si usor de facut

 

INGREDIENTE

  • 500 g caise
  • 300 g zahar
  • 50 g unt
  • 4 oua
  • 100 g iaurt cremos
  • 200 g faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • cateva migdale
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta Tatin cu caise:

Topim jumatate din zahar intr-o forma rotunda (cratita) iar dupa ce s-a caramelizat adaugam untul, lasam pe foc pana obtinem un caramel fin, dam deoparte si miscam vasul astfel incat sa se intinda caramelul pe pereti; caisele spalate, curatate de samburi, le punem in vas cu taietura in sus iar in gaura punem cate o migdala; intr-un bol facem o bezea din albusuri batute cu un praf de sare, zahar, adaugam pe rand galbenusurile, iaurtul, esenta, faina amestecata cu praful de copt si cernuta, amestecam cu o spatula in miscari verticale, rasturnam peste caise si lasam la cuptor 40 min; cand este gata rasturnam pe un platou iar dupa ce s-a racit, pudram cu zahar si servim.

 

TIPS-URI

1

in loc de migdale,puteti folosi chiar samburii caiselor daca aveti rabdare sa-i spargeti si curata

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tarta Tatin cu caise 247756
retete culinare - Tarta Tatin cu caise 247757
retete culinare - Tarta Tatin cu caise 247758
retete culinare - Tarta Tatin cu caise 247759
retete culinare - Tarta Tatin cu caise 247760
retete culinare - Tarta Tatin cu caise 247761
retete culinare - Tarta Tatin cu caise 247762
retete culinare - Tarta Tatin cu caise 247763
retete culinare - Tarta Tatin cu caise 247764
retete culinare - Tarta Tatin cu caise 247765

COMENTARII (18)

Geanina87 1

26.07.2013, 17:51

buna

babi5 1

21.08.2013, 21:15

ianculubita 1

22.08.2013, 11:57

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55