Tarte cu lamaie si bezea

de Catalina L in Dulciuri, 8 Mai 2016 | 434 vizualizari

 

O reteta clasica din bucătăria franceză - poate fi cu bezea sau fara .


Este numita Lemon pie în SUA si este foarte populara în statele din sud și in California.


Există mai multe tipuri de tarte cu lamaie, dar trei tipuri principale :


-lemon pie ( tartă cu lămâie tradițională )


-lemon meringue pie( tartă cu lamaie si bezea )


-key lime pie ( tarta cu lămâi verzi din Florida Keys )


Pentru Key lime pie se foloseste lapte condensat.


Crema de lamaie este recomandat s-o pregatiti o zi înainte, ca sa fie rece.


Daca va ramane, o puteti pastra intr-un borcan inchis etans timp de o saptamana, la frigider.

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 220 g de făină
  • 125 g unt moale
  • 1 ou
  • 75g zahăr pudră
  • 30 g migdale măcinate
  • sare

Pentru Lemon Curd (fără unt):

  • sucul de la 3 lămâi de preferință organice (aproximativ 15 cl de suc)
  • 2 oua intregi si 2 galbenusuri
  • 140 g zahăr pudră
  • 1 lingura de amidon de porumb
  • coaja de lamaie

Pentru bezeaua italiană:

  • 35 g de apă
  • 120 g de zahăr
  • 2 albușuri de ou
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarte cu lamaie si bezea:

Se prepară Lemon Curd-ul:

Într-un castron, se bat ouale cu zaharul. Se adauga coaja, sucul de lamaie si amidonul diluat în puțină apă.

Se toarnă amestecul obtinut intr-o cratiță, Se fierbe la foc mic pana se ingroasa- aproximativ 5 minute.

Atentie crema se atașează rapid ... se amestecă bine cu un tel. Se lasa sa se raceasca amestecand din cand in cand . 

Acest preparat se poate pastra timp de aproximativ o saptamana in frigideR. într-un borcan etans.

 

Se prepară aluatul: 

Ingredientele pentru aluat trebuie sa fie la temperatura ambianta. 

Se toarnă făina în ploaie într-un recipient. Se adaugă restul de ingrediente si se framanta cu robotul sau cu mana până când obtinem un aluat neted. Lăsați aluatul timp de o oră în frigider. 

Intindeti aluatul pe o suprafata presarata cu faina, decupati-l si puneti-l in formele de tarta. 

Înțepați cu o furculiță fundul formelor. 

Se dau la cuptor si se coc 15 minute în cuptorul preîncălzit la 180 ° C până se rumenesc. 

Lăsați să se răcească.

 

Se prepară bezeaua italiană:

Se toarnă zahărul și apă într-o cratiță și se aduce la fierbere .

Verificați temperatura cu o sondă .

Cand zahărul ajunge la 100 ° C, începeti sa bateti spuma albusurile la puterea maximă .

Când ajunge la 120 ° C, reduceti viteza mixerului și adaugati in albusuri treptat siropul de zahăr .

Cand este incorporat, bateti albusurile la viteza maxima timp de 5 minute. apoi reduceti viteza și le bateti in continuare pana se răcesc complet. Puneți bezeaua într-o pungă de patiserie echipata cu un vârf de stea.

 

Montare : 

Se împarte crema pe fondurile de tartă . 

Se decorează cu bezea sau nu :) .  Coloram bezeaua cu ajutorul unui pistol cu gaz.

Dati la rece si asteptati 2-3 ore inainte de a servi.

 

TIPS-URI

1

Crema de lamaie este recomandat s-o pregatiti o zi înainte, ca sa fie rece.

2

Daca va ramane, o puteti pastra intr-un borcan inchis etans timp de o saptamana, la frigider.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tarte cu lamaie si bezea 442112
retete culinare - Tarte cu lamaie si bezea 442113
retete culinare - Tarte cu lamaie si bezea 442114
retete culinare - Tarte cu lamaie si bezea 442115
retete culinare - Tarte cu lamaie si bezea 442116
retete culinare - Tarte cu lamaie si bezea 442117
retete culinare - Tarte cu lamaie si bezea 442118
retete culinare - Tarte cu lamaie si bezea 442119
retete culinare - Tarte cu lamaie si bezea 442120

COMENTARII (10)

Rocsi 1

09.05.2016, 18:59

O tarta asa aromata doresc si eu!

Rux 1

09.05.2016, 20:03

O, daaaaaaaaaaa

noiinbucatarie 1

12.05.2016, 16:21

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de legume cu soia

de ravanna 1

Supa de legume cu...

ieri la 21:05

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18