Tarte flambée

de Sylvia in Pizza, 27 Iul 2010 | 5431 vizualizari

 

Tarte flambée este o tarta sarata foarte indragita in bucataria frantuzeasca ( o regasim si in bucataria germana ), emblema culinara a regiunii Alsacia. Este o tarta in forma dreptunghiulara a carei denumiri poate poate produce confuzii nu este o tarta “flambée “ in sensul in care ne asteptam de a fi flambata cu alcool ci coapta in flacari de unde vine si denumirea. Se cunosc patru tiputi clasice de tarte flambeé : 1 clasica : cu ceapa si bucatele mici de kaiser crud ( lardons in franceza) 2. gratinée : tarta clasica + o specialiatte de cascaval numit gruyère 3. forestiera: gratinée + ciuperci si 4. tarte flambée cu mere : o tarta dulce cu mere flambata cu o specialitate de alcool numit Calvados

 

INGREDIENTE

  • un aluat  de paine sau de pizza, eu am facut pizza si aveam aluatul clasic de pizza la indemana :
  • 500 grame faina,
  • 25 grame drojdie,
  • sare,
  • apa si ulei de masline.    
  • Pentru garnitura avem nevoie de :
  • o ceapa mica ( echalote am pus eu ),
  • un fir de ceapa verde,
  • 2 linguri de smantana groasa de 30% grasime,
  • 2 linguri de  iaurt gras ,
  • 200 grame de cuburi de kaiser ( lardons in franta ) ,
  • o lingura de unt ,
  • sare,
  • piper,
  • nucsoara
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarte flambée:

  Preparare : se intinde o foaie subtire dreptunghiulara pe care o asezam intr-un vas termorezistent pensulat in prealabil cu unt.

 Coacem foaia timp de 5 minute in cuptorul preincalzit la 210 grade.  Intre timp ne ocupam de garnitura: taiem ceapa fasii subtiri si rondele cea verde. Intr-o tigaie punem untul si atunci cand s-a topit adaugam ceapa, o lasam 1-2 minute cat sa devina translucida si adaugam smantana,  iaurtul, sarea, piperul si nucsoara si amestecam pana la omogenizare.

 Turnam aceasta garnitura peste foaie si adaugam bucatelele de kaiser.

 Se coace la 180 de grade pentru 15- 20 de minute pana se incheaga smantana si se rumenesc bucatelele de kaiser.

  Este foarte aromata si consistenta, foarte  buna atat fierbinte cat si rece. Noi am servit-o cu o salata mare asortata.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tarte flambée 43502
retete culinare - Tarte flambée 43505
retete culinare - Tarte flambée 43507
retete culinare - Tarte flambée 43508
retete culinare - Tarte flambée 43509
retete culinare - Tarte flambée 43510

COMENTARII (23)

dentistutza 1

29.07.2010, 17:52

vreau si euuuu

adry88 1

03.06.2011, 21:21

babi5 1

12.08.2013, 18:56

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D