Tavalita

de nacularisa in Prajituri, 13 Apr 2014 | 38826 vizualizari

 

Dupa mai multe retete incercate,aceasta este favorita mea si a familiei :)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua,
  • 5 lg faina,
  • 5 lg zahar ,
  • 1/2 lgt praf de copt
  • 2 lg ulei ,
  • 2 lg apa ,
  • un praf de sare,
  • nuca de cocos
  • Sos:
  • 200 g margarina pt prajituri,
  • 2 lg cacao ,
  • 200 g zahar pudra,
  • 1 ciocolata neagra Milka,
  • 100 ml lapte
  • esenta rom 10 ml
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tavalita:

BLAT: 

-batem albusurile spuma tare

-adaugam zaharul si mixam pana se topeste

-frecam galbenusurile cu ulei si le adaugam peste albusuri

-amestecam faina cu sarea si praful de copt si incorporam treptat

-ulterior adaugam si apa si amestecam

-rasturnam aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt (tava sa fie medie pt a fi inaltuta,pt ca nu creste f mult) si dam la cuptorul incins,la foc mic-mediu,cca 20'-30' depinde de cuptor(se face proba cu scobitoarea)

-cand este gata o lasam la racit in tava,ulterior o taiem in patratele

SOS: 

-amestecam toate ingredientele(mai putin esenta) si le punem la fiert. Cand da in clocot si s-a mai ingrosat, oprim si adaugam romul. Cantitatea de rom este in functie de preferinta.

Se ia fiecare bucata in parte si se scufunda in sirop,apoi se aseaza pe un gratar pt a se scurge sosul.Daca ne mai ramane sos il turnam peste toate bucatile (nu-l irosim pt ca e delicios :) ).Apoi luam fiecare bucata si o tavalim prin multa nuca de cocos,care se va lipi datorita sosului si astfel nu ne vom mai murdari de la el. De asemenea,nuca de cocos poate fi inlocuita dupa preferinte si cu nuca macinata.

TIPS-URI

1

pt a nu face multa mizerie ,ar fi bine sa aveti un gratar si dedesubt o tava mare in care se va scurge sosul

2

pt a nu va frige cand scufundati prajiturile in sosul fierbinte,puteti utiliza un cleste de bucatarie

3

mi-au iesit doua platouri de prajituri

Daca ti-a placut reteta noastra "Tavalita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
"Tăvălită" prin cocos