Terina din ficat de pui infasurata in bacon

de Brindusa in Aperitive / Garnituri, 15 Iun 2010 | 5702 vizualizari

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru o forma mica de chec.

  • 1 lingura de unt
  • 2 cepe, taiate marunt
  • 400 g ficat de pui, taiat mic
  • 3 linguri de coniac
  • 300 g carne de porc, tocata
  • 2 oua
  • 200 ml smantana grasa
  • cate 1/4 de lingurita de: piper, nucsoara, cuisoare, ghimbir, toate pulbere
  • 2 crengute de cimbru
  • sare, piper dupa gust
  • 8 felii subtiri de bacon
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Terina din ficat de pui infasurata in bacon:

Incalzeste cuptorul la 200 C

Topeste untul intr-o tigaie mare, la foc mic. Pune ceapa si caleste-o pana devine transparenta. Nu o arde.

Adauga ficatul, da focul mai mare si aureste-l putin la suprafata. In interior sa ramana nefacut.

Ia tigaia de pe foc, pune coniacul si flambeaza-l. Asteapta pana ce flacara se trece, inclinand tigaia in toate partile. Daca folosesti coniac Alexandrion, cum am facut eu, flacara o sa fie foarte mica. Mai bine foloseam ceva cu tarie mai mare.

Intr-un robot de bucatarie (sau cu masina de tocat) pune carnea de porc, apoi amestecul ceapa- ficat si mixeaza putin. Nu e nevoie sa iasa ca o pasta, pot ramane bucati mai mari.

 Rastoarna intr-un castron mare si amesteca inauntru ouale, smantana, condimentele. Potriveste de sare si piper. Pune si ramurelele de cimbru. Acesta se poate pune si taiat marunt, dar sotului meu nu ii place, asa ca l-am pus intreg ca sa-l poata scoate mai usor. Omogenizeaza bine.

 Tapeteaza forma de chec cu feliile de bacon. Toarna compozitia de ficat inauntru si netezeste-o. Acopera totul cu folie de aluminiu.

 Acum facem baia de apa. Pune forma de chec intr-o tavita mai adanca, dar nu foarte mare. Pune la fiert apa. Umple tavita cu apa, astfel incat sa fie jumatate din inaltimea formei de chec. Pune totul in cuptor, cu grija sa nu versi apa fiarta. MARE GRIJA

Coace 2 ore. Scoate hartia de aluminiu si mai coace 30 min. Scoate din cuptor si lasa pana se raceste de tot. Pune la frigider pentru minimum 4 ore, inainte de a scoate pateul din forma. Se mananca rece.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Terina din ficat de pui infasurata in bacon 37471
retete culinare - Terina din ficat de pui infasurata in bacon 37472

COMENTARII (8)

Miha 1

16.06.2010, 19:50

Mai degraba pateu copt, decat chec.

Brindusa 1

16.06.2010, 20:52

Roxana, din ce am citit eu terina este, de fapt o forma de copt dreptunghiulara, din ceramica, cu capac., care se foloseste in cuptor. Prin extensie, mancarea facuta in ea se numeste tot terina. De asemenea o mancare ca sa fie terina trebuie sa fie coapta in cuptor si apoi racita.

Roxana 1

17.06.2010, 18:34

ahaaaaaaatci sa iau si eu o terina de aia )

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pogacele cu cascaval

de Rocsi 9

Pogacele cu...

ieri la 22:28

Fursecuri umplute cu nuca de cocos

de nadea68 5

Fursecuri umplute...

ieri la 21:55

Ciuperci umplute cu praz si mozzarella

de GeorgiG 4

Ciuperci umplute...

ieri la 20:59