Terina din salata de boeuf

de Sidy in Aperitive / Garnituri, 6 Mai 2013 | 114745 vizualizari

 

Sarbatoare fara salata de boeuf( ca e facuta cu carne de vita sau de pui, tot...boeuf ii spunem)nu cred ca exista.
Dar am vrut sa fie o salata, putin mai altfel, mai festiva.
Asa ca...asta a iesit !

 

INGREDIENTE

  • 2 morcovi mari
  • 100 g mazare
  • 200 g sunca presata
  • 6-7 oua
  • 100 g maioneza facuta in casa
  • 200 ml smantana grasa
  • 100 ml supa de pui
  • 10 g gelatina
  • 1 lingura mustar
  • zeama de la o lamaie
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Terina din salata de boeuf:

Fierbem ouale apoi morcovii si mazarea, apoi le lasam la racit.

Taiem cuburi morcovii si sunca 

Intr-un bol amestecam maioneza facuta in casa cu smantana , sare, piper, mustar si zeama de lamaie.

Gelatina se inmoaie in supa , apoi se incalzeste conform instructiunilor de pe plic.

Amestecam continutul bolului cu gelatina topita , zarzavatul si sunca.Asezonam daca mai este cazul.

O forma de chec ondulata o tapetam cu folie alimentara, punem in ea 1/2 din compozitia salatei, asezam ouale racite si curatate , apoi acoperim cu restul compozitiei.

Marginile foliei le punem peste terina formata, apoi o lasam la frigider peste noapte .

A doua zi taiem felii terina, cu un cutit bine ascutit.

Cred ca veti si si voi incantate de noul aspect al...salatei de boeuf.

Pofta mare sa aveti !

 

TIPS-URI

1

Daca nu apucati sa lasati terina la rece pina a doua zi, lasati-o macar 2-3 ore, apoi o puteti felia.

RETETA IN IMAGINI

Terina din salata de boeuf-0
Terina din salata de boeuf-1
Terina din salata de boeuf-2
Terina din salata de boeuf-3
Terina din salata de boeuf-4
Terina din salata de boeuf-5
Terina din salata de boeuf-6
Terina din salata de boeuf-7

COMENTARII (57)

Sidy

Sidy 1

25.10.2015, 15:51

Bogorodea Marian

Bogorodea Marian 1

29.12.2015, 10:11

oare fructe goji merg bagate in tartina?

Sidy

Sidy 1

30.12.2015, 06:34

Bogorodea Marian de ce nu ? Eu am mai facut cu bobite de rodie...

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!