Tigaie cu cartofi taranesti

de Oana in Aperitive / Garnituri, 29 Apr 2009 | 96701 vizualizari

 

Iata o garnitura deosebita, se face destul de repede si e foaaarte buna si delicioasa! Merge de minune cu friptura la gratar sau la cuptor, chiar si cu snitele.

 

INGREDIENTE

  • 6 cartofi medii
  • 200 g kaizer
  • o ceapa mare
  • marar proaspat (sau patrunjel)
  • 2 linguri cu unt
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tigaie cu cartofi taranesti:

Ceapa se curata, se spala si se taie solzisori. Kaizerul se taie felii subtiri si apoi fasiute.

Cartofii ii spalam bine si ii punem la fiert, cu coaja. Cand sunt gata, scurgem apa si ii lasam putin la racit. Apoi ii taiem cubulete. Intr-o tigaie de teflon punem o lingura cu unt si apoi aruncam la rumenit cartofii. Punem sare si piper dupa gust. Ii intoarcem pe toate partile cu o paleta, cu grija sa nu se sfarame. Cine are talent, poate arunca cu tigaia in sus, eventual sa-i si prinda la loc :). Eu nu ma incumet, sunt cam fricoasa

Bun! Dupa ce s-au rumenit putin ii scoatem intr-un bol.

In aceeasi tigaie punem cealalta lingura cu unt si le facem vant la incins kaizerului si cepei. Dupa procedeul de mai sus, lasam la rumenit, fara sa se arda, ceapa trebuie sa fie moale, nu rumena. La fel, adaugam sare si putin piper.

Punem apoi si cartofii in tigaie, combinam ingredientele frumos, cu ajutorul paletei si apoi presaram marar tocat sau patrunjel.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Tigaie cu cartofi taranesti-0
Tigaie cu cartofi taranesti-1
Tigaie cu cartofi taranesti-2
Tigaie cu cartofi taranesti-3
Tigaie cu cartofi taranesti-4
Tigaie cu cartofi taranesti-5
Tigaie cu cartofi taranesti-6
Tigaie cu cartofi taranesti-7
Tigaie cu cartofi taranesti-8
Tigaie cu cartofi taranesti-9
Tigaie cu cartofi taranesti-10

COMENTARII (37)

lastbrava 1

15.01.2014, 20:11

arata apetisant, chiar acum fac!

Carmen 1

05.04.2015, 22:56

arata bestial insa raman la ideea de cuptor, cred ca merge mai repede

Oana 1

05.04.2015, 23:35

Carmen, n-am mai facut demult si voi incerca si la cuptor, super ideea

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04