Tilapia cu sos de unt si prosciutto, cartofi la cuptor si salata de sfecla rosie

de Satisfyyourcravings in Peste, 20 Dec 2016 | 2699 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru cartofi:
  • 200 grame cartofi mici (eu am folosit violet)
  • sare, piper
  • paprika afumata
  • pudra de ceapa
  • pudra de usturoi
  • ulei de masline
  • Pentru peste:
  • 4 bucati filet peste alb (eu am folosit tilapia)
  • 40 grame unt la temperatura camerei
  • 1/4 salota
  • 1 catel de usturoi
  • 2 fasii prosciutto
  • 1 lingurita mustar Dijon
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • sare, piper
  • cateva tulpini de patrunjel
  • Pentru salata de sfecla rosie:
  • 6 sfecle gatite
  • ulei de masline
  • otet balsamic
  • sare
  • piper
  • Pentru servit:
  • mesclun (mix de frunze de salata)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tilapia cu sos de unt si prosciutto, cartofi la cuptor si salata de sfecla rosie:

Se incalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. 

Se taie cartofii mai mari in sferturi, iar cei mici in jumatati. Se presara condimentele deasupra, se stropesc cu ulei si se transfera pe o tava pentru cuptor. Se coc 20 de minute, pana devin crocanti. 

Intre timp, se amesteca untul cu salota tocata, mustarul, usturoiul pisat, sare, piper, patrunjelul tocat, prosciutto tocat si sucul de lamaie. 

Se taie sfeclele in sferturi si se amesteca cu otet balsamic, sare, piper si ulei de masline. 

Se incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie non-aderenta, la foc mediu. 

Se presara bucatile de peste cu sare si piper si se tranfera in tigaie. Se gatesc 3 minute, se intorc si se ung cu untul aromatizat, pe toata suprafata expusa. Se mai lasa 2-3 minute si se transfera pe farfurii. 

Se servesc cu salata de sfecla, mesclun si cartofii crocanti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tilapia cu sos de unt si prosciutto, cartofi la cuptor si salata de sfecla rosie" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (8)

MotanLaOale 1

20.12.2016, 16:26

Rocsi 1

20.12.2016, 19:09

Rahela Velicu 1

20.12.2016, 22:11

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Platica cu ceapa si lamaie - reteta 1150