Platica cu ceapa si lamaie - reteta 1150

de mihaelar63 in Peste, 22 Ian 2018 | 2788 vizualizari

 

 Dupa cum spun la asta ma pricep, cu asta  defilez. Candva -undeva cu vreo ocazie va voi uimi cu vreun desert, pana atunci va servesc cu peste, salata si ciorba.
   Am avut o platica marisoara de vreo 3 kg asa ca am impartit pestele in doua.
Aceasta reteta este de inspiratie dintr-o emisiune culinara cu simpaticul chef James Martin. Platica astepta sa fie pregatita si eu nu stiam cum. Noroc ca am vazut cum James calatorea prin Franta si a preparat pisica de mare. Va spun eu ca mie mi-a iesit mai buna :D
Despre platica v-am mai spus eu ca este ruda de apa dulce a celebrei dorade. Denumirea latineasca o are Abramis Brama :D.  Imi place gustul carnii de platica, este dulce si suculent. Reversul medaliei sunt prezenta multor oase mici. Dar pentru a savura un peste bun, trecem peste asta !!!

 

INGREDIENTE

  • Jumatate de platica -1.5 Kg
  • 100 gr unt
  • lingurita pudra de turmeric
  • 2 cepe rosii
  • 2 lamai
  • 2 ardei iuti culori diferite
  • 1 lingurita seminte de susan
  • fulgi de chilly
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Platica cu ceapa si lamaie - reteta 1150:

  1. Platica curatata si spalata se sareaza, se stropeste cu putina zeama de lamaie.
  2. Spalati lamaile si le feliati.
  3. Curatati ceapa si o taiati rondele.
  4. Spalati ardeiul iute si-l feliati rondele.
  5. Frecati pestele pe ambele parti cu unt si cu pudra de turmeric.
  6. Nu am folosit tot untul.
  7. Asezati platica intr-o tava cu hartie de copt sub ea.
  8. Distribuiti jumatate din ceapa si jumatate din lamaie, sub si deasupra pestelui.
  9. Condimentati rasnind fulgi de chilly.
  10. Pentru aspect si gust presarati seminte de susan peste peste. La cald ele vor elibera uleiul din ele care da gust mai deosebit  platicii.
  11. Dati tava la cuptor timp de 35 minute.
  12. Eu am folosit programul de coacere 3D la 205 grade C.
  13. La mijlocul perioadei am mai pus deasupra untul ramas.
  14. Se scoate pestele din cuptor si il decorati cu restul de lamaie, ceapa rosie si rondele de ardei iute.
  15. Serviti pestele cald cu garnitura preferata.
  16. Salata noi am avut un mix simplu de diverse frunze de salata cu lamaie si putina sare.

TIPS-URI

1

Pentru aspect si gust presarati seminte de susan peste peste. La cald ele vor elibera uleiul din ele care da gust mai deosebit platicii.

2

Atentie !!! Platica aaaare o carne usor dulce cu gust foarte bun. In acelasi timp are si multe oase subtiri. Deci serviti cu grija.

Daca ti-a placut reteta noastra "Platica cu ceapa si lamaie - reteta 1150" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Adi 1

23.01.2018, 20:50

Felicitari!

xana 1

26.01.2018, 13:27

Ce bine arata! Felicitari

oanapl 1

05.02.2018, 22:37

Felicitări! La cât mai multe rețete delicioase!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mușuroi de cârtiță

ieri la 23:40

Creveti cu usturoi reteta rapida si sanatoasa

ieri la 22:46

Reteta delicioasa de Prajitura cu miere si crema de vanilie, gust autentic si textura fina

de Miha 9

ieri la 22:36

Fasole batuta cu ceapa scazuta si usturoi, cea mai buna mancare de post

de laura_n 7

ieri la 17:01

Conopidă cu hummus și avocado, rețeta gustoasă de post

ieri la 14:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Stiuca cu legume si vin alb la cuptor