Timbale de fasole si spuma de sunca

de anuta in Aperitive / Garnituri, 15 Iul 2016 | 369 vizualizari

 

pentru concurs retete de vara!

 

INGREDIENTE

  • 400 cartofi albi,
  • 200g fasole pastai,
  • 200 g sunca de curcan,
  • 2 linguri de smantana,
  • 50 g unt,
  • sare,
  • piper,
  • 4 linguri ulei de masine ,
  • 2catei de usturoi pentru decor,2 linguri de pasta de masline frecata cu un pic de unt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Timbale de fasole si spuma de sunca:

 

Cartofii curatatisispalatise pun la fiert in apa cu sare Sunca se taie cubulete mici apoi se freaca bine cu santana si daca este nevoie se sareaza si pipereaza,dupa gust Se fierbe fasolea pastai in apa cu sare,se scurgesise trece sub jet de apa rece,se scurge bine apoi se mai marunteste cu un cutit,se trage un pic in uleiul de masline si la sfarsit se adauga usturoiul pisat bine. Se scurg cartofii,se paseaza si se freaca cu un pic de unt.Se iau 4 forme metalice(eu nu am si mi-am facut din plastic) fara fund,se asaza pe un platou apoi se umple fiecare forma cu compozitiile preparate anterior,asezand intai un strat de piure,apoi unul cu spuma de sunca si ultimul de fasole pastai. Se dau la rece cel putin o ora apoi se scot cu grija inelele si se decoreaza cu pasta de masline negre.

 

RETETA IN IMAGINI

Timbale de fasole si spuma de sunca-0
Timbale de fasole si spuma de sunca-1
Timbale de fasole si spuma de sunca-2
Timbale de fasole si spuma de sunca-3
Timbale de fasole si spuma de sunca-4
Timbale de fasole si spuma de sunca-5
Timbale de fasole si spuma de sunca-6

COMENTARII (5)

Andra_Constantinescu

Andra_Constantinescu 1

16.07.2016, 00:00

Arata tare bine! Pentru concurs trebuie sa inscrieti reteta in aplicatia asta http://www.bucataras.ro/concurs/retetele-verii/propune/

Gherca Daniela

Gherca Daniela 1

17.07.2016, 16:52

foarte bine arata!

MotanLaOale

MotanLaOale 1

18.07.2016, 08:41

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!