Tiramisu

de kitchenflavors in Prajituri, 16 Dec 2010 | 4087 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru o tava de 31/26 cm:
  • 500 gr piscoturi
  • 500 gr mascarpone
  • 4 oua
  • 8 linguri zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 250 ml cafea
  • 3 linguri amaretto
  • cacao
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu:

Separam ouale. Galbenusurile le amestecam cu zaharul si zaharul valinat, le batem cu mixerul pana se deschid la culoare si se topeste zaharul. Adaugam mascarponele peste amestecul de oua si zahar si le omogenizam.

Separat batem albusurile spuma cu un praf de sare si le incorporam si pe ele in amestecul de galbenusuri si mascarpone. Amestecam bine. Pregatim o cafea tare, o strecuram de zat, iar cand e aprorpe rece adaugam cele 3 linguri de amaretto. Asamblam prajitura intr-o tava, caserola, ori vas de yena. Inmuiem piscoturile in cafea si le asezam in tava. Eu le inmoi pe o singura parte, este suficient, ele oricum se vor inmuia la frigider. Daca le inmuiam pe ambele parti se vor flescai.

Peste primul strat intindem jumatate din crema si pudram cu cacao. Mie imi place sa pun cacao si intre straturi, dupa care urmatorul strat de piscoturi, iar deasupra crema ramasa.  Se lasa la frigider 6-7 ore. Eu pudrez cu cacao fiecare bucatica in parte cand o tai. Daca sta cu cacao deasupra in frigider aceasta se va umezi si nu va avea un aspect placut.

 

TIPS-URI

1

Pentru o tava de dimensiuni mai mici, folositi doar 3 oua si 6 linguri de zahar. In rest procedeul e acelasi.

RETETA IN IMAGINI

Tiramisu-0
Tiramisu-1
Tiramisu-2
Tiramisu-3

COMENTARII (21)

giuliana

giuliana 1

17.12.2010, 08:59

epurasha2bb

epurasha2bb 1

17.12.2010, 10:05

foarte frumoasa poza! de tiramisu ce sa mai zic ca e preferata mea! 5f!

Cris2711

Cris2711 1

18.12.2010, 15:42

5 si eu fac cu placere des tiramisu

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!