Tiramisu

de papabundetot in Prajituri, 14 Iul 2013 | 2088 vizualizari

 

Desi este un desert care ne place tare mult,nu stiu de ce nu il fac decat de 2-3 ori pe an. Astazi fiind la cumparaturi m-am gandit la Tiramisu si mi s-a facut asa o pofta incat am decis sa il fac

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 400 gr piscoturi
  • 400 gr mascarpone
  • 4 galbenusuri de ou
  • 4 linguri de zahar
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 500 ml frisca lichida
  • 2 plicuri intaritor frisca
  • 1L cafea la filtru
  • 50 ml lichior pina colada
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu:

Galbenusurile de ou le-am frecat bine cu zaharul pana cand si-au dublat volumul si zaharul s-a topit,apoi am adaugat peste ele mascarpone si am amestecat bine.

Separat am batut frisca cu intaritorul pana s-a intarit si apoi am adaugat peste ea galbenusurile amestecate cu mascarpone.

Cafeaua o facusem mult mai devreme pentru a avea timp sa se raceasca complet,am adaugat in ea lichiorul pina colada,apoi am luat pe rand fiecare piscot si l-am scufundat in cafea pentru a se imbiba bine cu lichid si mai apoi am asezat jumatate din piscoturile inmuiate intr-o tava. Am turnat peste ele jumatate din crema obtinuta,apoi iarasi un strat de piscoturi si deasupra crema. Am nivelat frumos,am pudrat deasupra cu cacao si am dat tiramisu la frigider cateva ore pentru a se mai intari.

Pofta mare!

 

COMENTARII (13)

Corinuta 1

14.07.2013, 16:11

foartye bun!

papabundetot 1

14.07.2013, 16:54

alilianaa 1

14.07.2013, 20:25

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!