Tiramisu

de Aletta in Prajituri, 16 Aug 2015 | 1795 vizualizari

 

Cine doreste Tiramisu?
L-am pregatit pentru bunica logodnicului meu, Muma Maria de Sf. Maria.

 

INGREDIENTE

  • 8 galbenusuri
  • 100 g zahar sau 200 g zahar pudra
  • 500 g mascarpone
  • 1 litru frisca ( Viva)
  • 3 plicuri intaritor pentru frisca
  • 4 plicuri de ness ( Amidon )
  • 50 ml whiskey
  • piscoturi un pachet de 48 buc.
  • 200 ml apa
  • un praf de cacao ( 5 g)
Portii: 24
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu:

MOD DE PREPARARE: Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza cantitatea apoi se adauga cu lingura din mascarpone pana se incorporeaza cele 500 de grame. Se lasa deoparte.

Se bate frisca cu intaritorul de frisca pana e tare si nu cade de pe peretii vasului.

 Crema de mascarpone se adauga treptat in frisca. Trebuie sa rezulte o crema de consistenta tare si galbena.

SIROP : Incepem cu nessul care il amestecam cu 2-3 linguri de apa apoi cele 50 de ml de whiskey (eu am folosit J&B) si mai adaugam 200 de ml de apa.

ASAMBLARE: Piscoturile (24) se trec prin siropul de ness, apa si whiskey si se aseaza pe un platou .

Se pune jumatate din cantitatea de crema,se niveleaza, se pune inca un rand de piscoturi, (24) si se pune cealalta jumatate de crema.

Se niveleaza cu un cutit lat, acoperind tot apoi se pudreaza cu cacao.

Am lasat la frigider pe noapte sau dupa cateva ore de stat la frigider se poate servi.

 

 

TIPS-URI

1

Recomand ca galbenusurile sa se mixeze cu zahar pudra, intr-un timp mult mai scurt decat cu zaharul normal.

RETETA IN IMAGINI

Tiramisu-0
Tiramisu-1
Tiramisu-2
Tiramisu-3
Tiramisu-4
Tiramisu-5
Tiramisu-6

COMENTARII (14)

Panacris 1

17.08.2015, 20:09

Rocsi 1

17.08.2015, 21:03

Eu vreau tiramisu!

Aletta 1

18.08.2015, 09:58

Sigur ca da Rocsi !!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41