Tiramisu clasic

de Gherca Daniela in Prajituri, 15 Oct 2014 | 2460 vizualizari

 

Acesta prajitura de tiramisu am incercat-o dupa reteta Jamilei, putin modificata si a iesit foarte delicioasa. >:D<

 

INGREDIENTE

  • 400g piscoturi
  • 250g mascarpone
  • 250g frisca batuta
  • 5 galbenusuri
  • 100g zahar
  • 2 linguri de lichior de cafea
  • 500ml cafea preparata indulcita
  • cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu clasic:

    Galbenusurile le batem bine cu zaharul si lichiorul de cafea pana se inalbesc frumos, adaugam mascarponele la temperatura camerei si mixam usor pana omogenizam bine totul. Frisca batuta o amestecam si pe ea in aceasta compozitie cu o spatula pentru a nu strica textura cremei.

     Pentru ansamblare  (eu am folosit un vas yena), am pus un strat de piscoturi inmuiate in cafea, peste, jumatate din crema apoi din nou un strat de piscoturi inmuitate in cafea si restul de crema. Deasupra am pudrat cu cacao toata suprafata si am dat la rece pentru cateva ore.

Super delicioasa!

 

RETETA IN IMAGINI

Tiramisu clasic-0
Tiramisu clasic-1
Tiramisu clasic-2
Tiramisu clasic-3

COMENTARII (21)

Rocsi 1

15.10.2014, 20:47

Foarte bun!

Satisfyyourcravings 1

15.10.2014, 22:00

Preferatul meu!

dantes 1

16.10.2014, 08:18

Delicios

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04