Tiramisu cu ananas

de nadea68 in Prajituri, 26 Iun 2013 | 2411 vizualizari

 

O reteta pentru un desert racoros si bun fara sa folosim cuptorul?e chiar ce ne trebuie in zile de vara caniculare :)

 

INGREDIENTE

  • 400 g piscoturi savoiardi
  • 350 g mascarpone
  • 3 oua
  • 1 lingura plina de zahar 
  • 5 felii de ananas insiropat din compot 
  • esenza rom
  • caco
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu cu ananas:

Mai intai separam galbenusurile de albusuri. Galbenusurile le frecam bine cu zaharul.Adaugam mascarpone si continuam pana se obtine o crema.

Albusurile le batem spuma cu un pic de sare.Taiem ananasul in mici bucati si-l adaugam  la crema de oua si mascarpone.

Incorporam albusurile batute spuma amestecand cu o paleta de jos in sus pana se omogenizeza bine. La siropul de ananas punem esenza de rom.

Luam piscoturile unul cate unul si le bagam in sirop si le asezam intr-un vas de sticla dreptunghiular sau in ce preferati voi .

Alternam piscoturile umede cu crema de mascarpone. Acoperim vasul si-l dam la frigider cateva ore. Cand se serveste se pudreaza cu cacao. :) Foarte foarte buuuun!!

 

RETETA IN IMAGINI

Tiramisu cu ananas-0
Tiramisu cu ananas-1
Tiramisu cu ananas-2
Tiramisu cu ananas-3
Tiramisu cu ananas-4
Tiramisu cu ananas-5
Tiramisu cu ananas-6
Tiramisu cu ananas-7
Tiramisu cu ananas-8

COMENTARII (13)

MotanLaOale 1

26.06.2013, 22:10

Geanina87 1

26.06.2013, 22:22

nadea68 1

27.06.2013, 00:08

Rocsi ha ramas chiar o singura portie,o tin pentru tine

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20